Kulturpris til driftige amatørskuespillere

Ringebu kommune gir kulturprisen for 2020 til de som sprer glede og kultur fra scenen.

En del av gjengen i Ringebu amtatørteater på scenen under siste revy.  Foto: Ole M. Nybakken

New Articles

Levekårsutvalget i Ringebu har i sitt møte bestemt at Ringebu kommunes kulturpris for 2020 tildeles Ringebu amatørteater for deres kulturarbeid innen amatørteater.

Eskil Bakken satser hard på langrenn og går på idrettslinja ved Gausdal VGS.  Foto: Ringebu kommune

Glede og humor

"De har i over 30 år spredd glede og god humor til publikum på sine forestillinger. En framvisning krever mye arbeid og øving før den er sceneklar. Disse øvelsene skaper en god møteplass for medlemmer i laget, som er åpen for alle som ønsker å være med, og omfatter i dag flere alderstrinn", heter det i begrunnelsen.

Ringebu kommunes sine Innbyggere har blitt hatt anledning til å sende inn forslag til kandidat for kulturprisen, før kommunens levekårsutvalg bestemte vinneren ut i fra innkomne kandidater. Kulturprisen er på kr.10.000. I det samme møte bestemt også utvalget hvem som skulle på kommunens kulturstipend for 2020. Disse to stipendene ble tildelt Amanda Hamsun Rønningen og Eskil Bakken. Pris- og stipendmottakere hedres på Ringebu kommunes kulturkveld som arrangeres i løpet av høsten.

Innen Freestyle og Discodans er Amanda Hamsun Rønningen helt i norgestoppen.  Foto: Ringebu kommune

Kulturstipend til danser og skiløper

Amanda Hamsun Rønningen tildeles kr 5.000 i stipend for sin aktivitet innen Freestyle og Discodans. Amanda har vært aktiv danser siden hun var 10 år. Amanda er nå 17 år og på trossav sin unge alder har hun vunnet mange finaleplasser i nasjonale konkurranser og NM. I 2018 ble hun tildelt første plass i «Årets danser». Stipendet er tenkt benyttet til finansiering av deltakelse på konkurranser i utlandet. Finaleplass i den største internasjonale freestylekonkurransen DKKQ (Disco king and disco queen) er også sanket i 2018. I 2020 er Amanda tildelt en plass på det Norske landslaget i disco formasjon og skal delta både på EM og VM.Stipendet skal benyttes til deltakelse på konkurranser i utlandet.

Eskil Bakken tildeles kr 5.000 i stipend for sin aktive deltakelse innen langrenn. Eskil har vært aktiv på ski i hele oppveksten. Han er nå inne i sin nest siste juniorsesong og satser hardt på idretten. Han går nå siste året ved idrettslinja på Gausdal VGS og har valgt langrenn toppidrett som valgfag. Denne sesongen trenes det opp mot 550 timer på ski så mye av fritiden går med på langrennssatsningen. Stipendet er tenkt benytte til finansiering av helgesamlinger for å trene på ski på snø i løpet av barmarkssesongen