Nå kan både Eva og Henrik fiske gratis i 100 år

Nå er fjellstyrets 100-årsgave på Ringebufjellet funnet.

De heldige vinnerne, Henrik og Eva Riddervold Kahrs med varden på Store Hirisjøhøgda i bakgrunnen. Gaveesken var gjemt på toppen av varden. Foto: Marianne Riddervold Kahrs.  Foto: Marianne Riddervold Kahrs.

New Articles

Fjellstyrene er 100 år i år. I jubileumsåret vil hver av de nesten 100 fjellstyrene i Norge plassere ut en flott gaveeske. Inne i eska har de lagt et gratis fiskekort for stangfiske som varer i hele 100 år!

Henrik og Eva med gaveesken som inneholdt et gratis fiskekort i 100 år.  Foto: Marianne Riddervold Kahrs

Store Hirisjøhøgda

Ringebu Fjellstyre gjemte gaveboksen på Store Hirisjøhøgda den 1. juli, og den er nå funnet av Eva Riddervold Kahrs på åtte år og Henrik Riddervold Kahrs på seks år. De bor i Fredrikstad, men familien har hytte ved Kletten, i en av statsallmenningen som Ringebu fjellstyre forvalter.

- Både Eva og Henrik har med det sikret seg 100 års gratis fiske i statsallmenningene til Ringebu fjellstyre, så vi håper at de blir ivrige fiskere hos oss i de kommende 100 år, sier Paul A. Lutnæs, daglig leder og fjelloppsyn i Ringebu fjellstyre.Finn og vinn gratis fiskekort i 100 år

Fjellstyrene er 100 år i 2020. Dette markeres ved at de inviterer hele befolkningen til å bli med på årets skattejakt!


Klatret på toppen av varden

Familien Riddervold Kahrs var på toppen av Store Hirisjøhøgda for et par år tilbake. Den gang klatret Eva opp på toppen av varden, og det skulle hun gjøre i år også.

- Pappa det er noe oppå her, ropte Eva da hun var på toppen. Og der lå jommen gaveesken fra fjellstyret. Den lå gjemt mellom noen tunge steiner, så det var bestefar som hjalp til og fikk esken frem, forteller mor til Eva og Henrik, Marianne Riddervold Kahrs til Dølen.

- Og nå blir det to fiskeglade unger i familien?

- Det blir det nok. Vi har hatt familiehytte her oppe siden 70-tallet, så fiskestanga skal med når vi skal på hyttetur, forsikrer mamma Marianne.


Får bruke motorbåt til kultiveringstiltak på Hersjøene i Skåbu

Espedalen Bygdealmenning har fått grønt lys til å gjennomføre tiltak på Hersjøene i Langsua Nasjonalpark.


To gaveesker er ikke funnet

I våre fjellområder er det fortsatt to gave-esker som ikke er funnet. Sel fjellstyre har en boks gjemt i statsalmenningen, og ikke i Nasjonalparken. Og Fron Fjellstyre har en boks gjemt i statsalmenningen i Skåbu.

Hintet fra Sel fjellstyre er: "Der hvor fisken vaker, og det knaker". Hintet fra Fron fjellstyre er: «Espa, Slangen og Olstappen – på statsallmenning».