Skøyteløper fra Sør-Fron tatt ut til junior VM på skøyter i Japan

Norges skøyteforbund har foretatt uttak til junior-VM som arrangeres i Hachinohe i Japan fra den 19 til den 21. februar.

Skøytetalentet Arwen Szygenda, som går for Sør-Fron idrettslag, er tatt ut til Junior VM.   Foto: Arkiv

New Articles

Uttakskomiteen for junior-VM har bestått av Siri Reiersen, Wouter Olde Heuvel, Eskil Ervik, Anne Gerben Wind og Lasse Sætre.


Sør-Fron idrettslag

Flatmoen - dalens siste skøytebastion

Og det er takket være skøytegruppa i Sør-Fron Idrettslag.


Et skøytetalent

Og de har tatt ut skøytetalentet Arwen Szygenda som går for Sør-Fron idrettslag. På grunn av strenge smittevernsregler ved innreise i Japan, er uttaket tatt så tidlig. Uttak er gjort på grunnlag av sesongbeste tider fra Norgescup og NM- enkeltdistanser 2020 og krav fra det internasjonale skøyteforbundet ISU.


77-årige Svein Bruket gikk 500 meter skøyter på 48 blank!

Skøyteveteraner fra Sør-Fron markerte seg under NM på skøyter for veteraner i Vikningeskipet på Hamar.


Konkurrerer i «Allround»

Arwen Szygenda debuterte på det norske skøytelandslaget i fjor, og samme år fikk hun tildelt «Hjallisstipendet» på åtte tusen kroner fra organisasjonen «Morgendagens Skøyte-Ess». Stipendet fikk hun for den flotte framgangen hun viste på isen under forrige sesong. Blant annet fikk hun bronse sammenlagt under Junior NM. Arwen stiller i klassen «Allround», og utøvere som blir tatt ut i denne klassen, må ha klart ISU kvaliktider fra 1. juli 2019 på alle distanser.