Sentrumsutvikling på vinstra

- Må ta grep nå

Likt med omlegging av E6, vil næringsdrivende i Lomoen utvikle tomtene sine. Leiligheter ned mot elvekanten er ett av forslagene.

Arealet rundt Rolstad-bygget skal gjennom en reguleringsprosess. Hva området skal inneholde er på idéstadiet enda.   Foto: Per Ivar Dahlum

Det bør gjøres en felles innsats for å forskjønne Lomoen, mener Terje Solberg (f.v.), Sverre Myren, Bård Ringstad og Arne Haugseth.   Foto: Tone Sidsel Sanden

New Articles

- Lomoen har et stort og ubrukt potensial. Når E6 er ferdig vil vi sitte på selve indrefileten, rett ved den største inngangsporten til Vinstra. Da må vi utnytte området på best mulig måte, sier Per Ivar Dahlum hos Erling Rolstad AS.

Les også: Går en spennende tid i møte

Sammen med naboene i Lomoen, Arvid Kampestuen og Pål Brandvold har han engasjert konsulentfirma for å se på reguleringa av et 18 mål stort areal. Først og fremst ønsker de å bruke deler av dette til boligformål.

Fin utsikt

- Vi ser for oss at leiligheter ned mot Laugen kan være et alternativ, og dette ønsker vi å drøfte med Nord-Fron kommune. Når en står på toppen av tomta kan en se nesten helt til Ringebu, det er en enormt fin utsikt. Hele området mot Laugen må utnyttes bedre, etter mitt syn, sier Arvid Kampestuen.

Les også: Eit nytt Lomoen blir til

Planene er i startfasen, og kun egne skisser at et mulig leilighetskompleks foreligger. Trekløveret er nysgjerrige på om dette er tomter og et boligområde innbyggerne vil ha.

- Vi vil gjerne høre hva folket ønsker. Vil de ha leiligheter, eller har andre ideer til hva området bør inneholde? Det viktige er at det blir seende pent ut, og at vi utnytter mulighetene ny E6 gir oss, sier Pål Brandvold.

Riktige vurderinger

Målet for trekløveret er å få ferdig et forslag til reguleringsplan før sommerferien.

- Konsulentfirmaet hjelper oss med å gjøre riktige vurderinger i forhold til krav om grøntareal, støy og trafikksikkerhet. Så får vi se om forutsetningene ligger til stede for å gå videre med leilighetsplanene, sier Dahlum. 

Arvid Kampestuen (f.v.), Per Ivar Dahlum (E. Rolstad AS) og Pål Brandvold ønsker å bygge leiligheter ned mot Lågen. – Poenget er å gjøre området pent og attraktivt, sier de.   Foto: Tone Sidsel Sanden