Eventyret Highasakite tok slutt: Nå flyr Øystein Skar på egenhånd

Tida med bandet Highasakite er over, men Øystein Skar har aldri følt seg mer eventyrlysten enn nå. Vinstrakaren har en god følelse på det som venter framover.

Ny start: Øystein Skar gjorde stor suksess med Highasakite. Bandet ble oppløst på en konfliktfull måte, men 32-åringen ser framover. – Livet mitt slutter ikke med dette. Jeg har egentlig ikke hatt en så god følelse på lenge, sier han. Nå jobber han med ulike prosjekt. Alle foto: Tone Sidsel Sanden 

Kultur

Ja, for det kan betegnes som et eventyr, tida han har hatt med Highasakite. Bandet gjorde stor suksess både i inn- og utland, og Skar og de fire andre spilte opp mot 140 konserter i året og hadde 300 reisedøgn i sammen.

Øystein ble med i Highasakite for sju år sida. Nå skal han bygge en ny karriere.   Foto: Tone Sidsel Sanden

Vil «bort» med kommunegrensene

En litt uvanlig, musikalsk cocktail er i emning på Rudi Gard. Bak står tre kultursjefer - med ambisjoner om å bryte ned grenser.

 

Åpner for andre muligheter

Før det tok en brå slutt. Etter en konflikt rundt rettighetene til navnet, med Skar på ene sida, sammen med Kristoffer Lo og Marte Eberson, mot Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu, ble bandet oppløst.