Med spelemann fra både Skåbu og Heidal, var det monumentale fjellet mellom de to bygdene en drømmesrena for både spelemenn og tilskuere, som var godt over 200 i antall - i nesten vindstille og strålende sol.

– Et minne for livet både for oss i spelemannslaget og alle tilskuerne som tok turen opp på toppen av Mukampen, sier Slåstuen.

Alle med: Med innleid helikopter kom også de eldste medlemmene i spelemannslaget seg til toppen. Det ble en stor opplevelse.

En modnet tanke

Slåstuen, som er leder av Mukampen Spelemannslag, har hatt tanken om en konsert på Mukampen i mange år. Når han så tok tak i det, og fikk økonomisk støtte fra både Sel og Nord-Fron kommuner, samt Sparebank1 og andre private sponsorer, satte han i gang organiseringen.

– Helikopter var helt nødvendig for å få med de eldre spelemenn i laget. Jeg ville ha med alle, og vi lykkes med det. Regninga har jeg ennå ikke fått, men jeg vet vi kan leve med den, takket være all den velviljen og bidragene vi har fått i økonomisk støtte, sier Slåstuen.

Oppmerkomshet: NRK deltok også på turen, og initiativtaker Roger Slåstuen synes det er stas at den spesielle toppturen får oppmerksomhet.

Nasjonal media

Slikt et stunt vekker naturlig nok oppsikt. Og NRK fløy bokstavelig talt med på ferden til toppen.

Innslag fra seansen på Mukampen kommer både i Norge Rundt og under Extra- trekningen den 28.august.

– Det er stor stas at NRK ble, men hylles skal først og fremst alle de over 200 fjellvandrere som gikk til toppen og virkelig bidro til at dette ble en suksess, sier Slåstuen.

Han er forberedt på at innslag på NRK kan medføre forespørsler om opptreden fra landet rundt.

– Det kan skje, men vi er 25 spelemenn i laget, så det er nok begrenset hva vi kan ta på oss. Uansett har vi i fall oppfylt en drøm på en nærmest vindstille Mukampen. Det er nok en like stor sjeldenhet som at vi spiller der. Vi hadde klaff med alt, konkluderer spelemann Slåstuen.