Det folkekjære bandet legger altså turen innom Gudbrandsdalen denne sommeren.

– Vi har et stort publikum i området, og så begynner det å blir veldig lenge sida sist vi var på Kvamsfjellet, sier Vamp-nestor, Øyvind Staveland til Dølen. Og akkurat eksakt når siste gang var, tør han ikke svare på. Men det nærmer seg ti år, mener han.

– Jeg husker det som en svært minneverdig dag, med opp mot 30 varmegrader oppe på fjellet. Det var et eventyr, sier han.

Naturen som kulisser

Når Haugesund-bandet legger ut på sommerturné, vil de passere 30 konserter. Når de kommer til Rondablikk, er de omtrent midt i programmet.

– Så da skal nok konserten sitte bra, smiler Staveland. Og han og resten av bandet lover å gi «det publikum forventer og vil ha", som Staveland sier.

– Dette blir en familiekonsert, lys og lett. Vi spiller de låtene folk forventer av oss, og så vil det kanskje også komme noe nytt, men det er ikke for å presentere nytt stoff vi reiser på sommerturné, forteller Staveland, som er i studio da han prater med lokalavisa.

– Vi her bestemt oss for å prøve noe nytt. Nå går vi jevnt i studio, da ideene til musikken er ferske, i stedet for å gjøre det i intervaller. Vi har holdt på så lenge nå, at vi er redde for å havne for mye i rutiner, sier han.

Et nytt album kan alt være klart til høsten.

Løsere snipp

Sommerkonsertene med Vamp foregår ute, alle sammen. Det er slik bandet vil gi publikum en ekstra opplevelse.

– Det er på slike steder som på Kvamsfjellet vi ønsker å gjøre konsertene våre, ute i naturen, enten det er i en park eller oppe på en fjelltopp. Det blir en løsere snipp, og kulissene våre er naturen. Vi gleder oss til denne konserten, sier Staveland.

Ved Rondane: Høgfjellsscena har vakre kulisser. Her fra konsert under Peer Gynt-stemnet. Foto: Tor Larsen