- Vi i Arbeiderpartiet er utålmodige. Etter åtte år med høyrepolitikk, vil vi raskest mulig skape et mer rettferdig Norge

Ap vil stoppe privatiseringen og sikre mer penger til helse.

Anders Brabrand og Rune Støstad, stortingskandidater for Arbeiderpartiet i Oppland.  Foto: Privat

Meninger

Vi ser nå framveksten av forskjells-Norge hvor klasseskillene mellom fattig og rik er økende. Dette ser vi dessverre tegn til også innen helsevesenet. Da kan vi ikke gi mer penger til de rikeste slik Erna Solberg og hennes partnere har som fanesak.

Den offentlige spesialisthelsetjenesten er sulteforet i mange år. Det har ført til mange problemer og kutt som vi i Arbeiderpartiet har jobba for å stanse. Det gjelder nedleggelse av både Kringsjåtunet og Granheim lungessykehus. Kringsjåtunet, som tilbyr spesialhjelp til barn og unge med psykiske helseproblemer, ble foreslått nedlagt midt under pandemien. Det klarte vi i AP sammen med resten av opposisjonen heldigvis å forhindre.

Sykepleiere og jordmødre i sykehusene lokalt beskriver en krevende situasjon med for lav bemanning. Samtidig som det kuttes i viktige tilbud får private aktører sugerør rett i statskassa på bekostning av vår felles helsetjeneste.

Det var Arbeiderpartiet som i sin tid fikk fastlegeordningen på plass. Nå har vi fastlegekrise uten at dagens regjering har gitt pengene som trengs. Samtidig som det er mangel på fastleger dukker det opp private tilbud som Dr Dropin, Volvat og Hjemmelegene. Her kan de som har råd få rask legehjelp, mens vanlige folk må vente på time innenfor den haltende fastlegeordningen.

Arbeiderpartiet har i flere år foreslått mange hundre millioner mer til sykehusene og til fastlegeordningen, uten å få flertall. Store skattekutt til de rikeste har gått foran alt. Vi vi prioritere de store pengene på bedre velferd for alle, i stedet for skattekutt til de få. Og ved å satse på fellesskapsløsninger sikrer vi gode helsetilbud for alle uansett hvor du bor, og uavhengig av hvor god råd du har.

Regjeringen har lansert en prestisjereform for å stimulere til økt bruk av private helseleverandører.

I Innlandet brukte bare 219 av 17 660 personer denne muligheten i fjor, altså litt over 1%. Det må kunne kalles et mageplask for regjeringens ønske om økt privatisering.

VI tror ikke at folk i Innlandet ønsker en privatisering av helsevesenet. I stedet for privatisering vil vi i Arbeiderpartiet satse på de offentlige sykehusene og gi de gode ideelle aktørene langsiktige avtaler. Revmatismesykehuset på Lillehammer med vel 100 ansatte er et godt eksempel på et tilbud i privat ideell regi vi i AP støtter. Derimot ønsker vi ikke å bygge opp en kommersiell helsetjeneste og gjøre helse til et marked.

Arbeiderpartiet har laget en 100 dagers plan for hva vi ønsker å gjøre i en ny Ap-leda regjering. Et av de viktigste tiltakene i denne planen er å stoppe høyrepartienes privatiseringsreformer i helse- og omsorgssektoren. Vår løsning er å styrke velferdsstaten der alle får et likeverdig tilbud – nå er det vanlige folk sin tur!

Rune Støstad og Anders Brabrand, stortingskandidater for Arbeiderpartiet i Oppland


Skolevalg på Vinstra vidaregåande skule:

DØLEN-TV: Nå er resultatene klare, og elevene har talt: - Viktig at oss her oppi dalen blir hørt

Senterpartiet med soleklar seier blant elevene ved Vinstra vidaregåande skule.Elevene møtte Kamzy på Teams: - Jeg håper dere fortsetter å engasjere dere. Da blir politikken bra!

Elevene fikk stille spørsmål til politiker Kamzy Gunaratnam. Etterpå hadde de politisk drakamp - bokstavelig talt.Slagsvold Vedum besøkte partifeller på Sør-Fron

Senterpartiets leder var fredag innom Dale Gudbrands Gard for lunch og en prat med lokale partifeller.Politikerne om legevakta: - Trygg på at det skal bli en god løsning

30. august ble Fronsvakta til manges fortvilelse lagt ned. Vedtaket var enstemmig i begge fronskommunene.