- Til deg som er ikke-digital og til deg som kjenner en som er det: Alle som vil skal få stemme!

Jeg mener folkeavstemninga gir oss en mulighet til et digitalt og medmenneskelig løft.

Fylkesstyremedlem i Partiet Sentrum Innlandet Espen Østvold Rølla.  Foto: Johnny Syversen

Meninger

For å stemme, i perioden 10.-17. februar, i den rådgivende folkeavstemningen om å videreføre eller dele fylket, så trenger du Bank ID. Dette får du ikke fiksa over natta så du bør allerede i dag gjøre deg klar og bestille dette. Det må du bestille via banken din.

Hvis du ikke har det fra før så krever kanskje banken at du møter opp personlig i banken fysisk med gyldig pass. Det betyr at du allerede nå bør starte å lete frem passet. Ofte finner man for sent ut at passet er utløpt og da begynner du allerede å få dårlig tid for da må du først til en politistasjon fysisk for å få bestilt nytt pass og vente på at det kommer. Først da kan du gå i banken og få bestilt Bank ID.


Støstad lover å påvirke i kampen mot skyhøye strømpriser: - Vi har aldri opplevd en slik situasjon før

- Jeg har stor forståelse for at folk reagerer på de skyhøye prisene.


Er du under 18 år må du også involvere foreldrene dine for å få bestilt Bank ID og du må også ha gyldig pass.

Det er på grunn pandemien at det må gjennomføres digital folkeavstemning, men som du kan lese her blir dette ikke en heldigital prosess for mange.

Alt dette kunne selvsagt ikke partiene som stemte for en folkeavstemning midt i en pandemi og midt i kommunenes kapasitetskrise tenke seg til eller lytte til råd om å unngå.


Dette skal de starte opp med i Kvam - lover nye arbeidsplasser

I 2022 etablerer LSE Byggesystemer produksjon av elementer og precut i det tidligere Forestia-anlegget på Kvam.


Etter å selv ha gjennomført digitale avstemninger, landsmøter og årsmøter heldigitalt så vet jeg at veien til å lykkes og å få flest mulig med er å øve og trene. Jeg stiller gledelig opp for alle som trenger hjelp til å øve seg og få en innføring.

Det er viktig å bidra til å få flest mulig til å stemme for å gi et viktig og godt råd til fylkestinget som tar en endelig avgjørelse i slutten av februar, om å videreføre eller dele fylket vårt.

Her må vi alle trå til og vi trenger mange frivillige som kan hjelpe til nå, for kommunene våre står midt oppe i en kapasitetskrise og en koronakrise. Snakk med de rundt deg, oppfordre de til å stemme og spør om de har Bank ID og om de trenger hjelp å stemme.

Da kan vi sammen sørge for at hele Innlandet får et digitalt løft og medmenneskelig løft for folk i alle aldre.

Espen Østvold Rølla

fylkesstyremedlem, Partiet Sentrum Innlandet


Kommer på Dølen-TV: Isbaderne som tok en romjulsdukkert i Vollsdammen

Hele 14 isbadere stupte i det på Vollsdammen fjerde juledag.Nå er Hallgeir sin gamle bil snart å se i kjent TV-serie: - Det er jo ganske tøft

I 17 år hadde Hallgeir Gjefsen fra Vinstra sin 1995-modell Volvo 850. Nå kan han snart få et gjensyn med bilen på TV-skjermen.Dagsturhyttene i Ringebu og Sør-Fron kommer opp i 2023

Dagsturhytta i Ringebu kommune har nå fått en mulig tomt å bygges på, men i Sør-Fron er det fortsatt uavklart.Britt er Per sitt lys i kvardagen: - Ho behandlar han med verdigheit og respekt

Per Høye sitt i rullestol og bur på Ringebu Omsorgssenter. Britt Kejo vart tilfeldigvis støttekontakten hans. Nå feirast venskapet.Vinterkvelder, julefeiring og julesyssel - her ser du våre beste leserbilder!

Vi har plukket ut et knippe med de beste julebildene fra leserne våre.