Den nye E6-traséen er i ferd med å bli asfaltert. Dermed er den blitt innbydende for både turgåere og syklister. Statens Vegvesen påpeker at det er adgang forbudt langs hele den nye veglinja.

– Folk er spente på den nye vegen og er naturlig nok nysgjerrige, men hele traseen er et anleggsområde stengt for uvedkommende. Kun folk som er i arbeid for entreprenør eller byggherre har adgang, påpeker ansvarlig for helse miljø- og sikkerhet langs den nye veglinja, Jan Tore Kamp i Statens Vegvesen.

Alle aldersgrupper

Ansatte både hos entreprenører og Statens vegvesen har i den siste tida sett en økende trafikk av uvedkommende. Dette bekymrer HMS-ansvarlig Kamp.

– Vi har stor anleggstrafikk langs den nye veglinja. I det siste har vi sett folk i alle aldersgrupper, både gående og syklende, som utsetter seg sjøl for fare ved å ferdes langs traseen. Fare for møtende trafikk er en ting, men det står også mange maskiner og annet tungt utstyr parkert langs veglinja som kan være en fare for uvedkommende å hanskes med, påpeker Kamp.

– Ikke noe turområde

Han tilføyer at den farefulle trafikken av uvedkommende skjer både i helgene og i ukedagene.

– E6-traseen er på ingen måte et turområde. Vi må be folk respektere adgang forbudt-skiltingen. Statens vegvesen og entreprenørene går nå igjennom og eventuelt supplerer skilting slik at vi er helt sikre på at dette er godt nok. Vi vil på basis av dette følge med framover for å se om ytterligere sikkerhetstiltak skal innføres, sier Kamp.

Les mer om saken i papirutgava av Dølen torsdag.