Kostbar pendling:

Ringebu – Otta kr 52 900 i året

Midtdøler som pendler lokalt vil få store ekstrautgifter når nye E6 mellom Frya og Sjoa åpner.

Her er noen eksempler på hva den enkelte pendler må betale i året om han velger å kjøre nye E6.  Foto: Illustrasjon/montasje, Tor Larsen/Dølen

Nyheter

Alle pendlerne som reiser til og fra arbeidsplassene mellom Ringebu og Otta, vil få nye, store utgifter som kommer til å svi i lommeboka og forkludre husholdningsbudsjettene for mange.


Ny E6:

2800 kroner per uke i bompenger

Ny E6 koster lokalt næringsliv dyrt. Veterinærvakta Fron frykter økte utgifter til bommer vil føre til dyrere tjenester for kundene.

 

Ett eksempel er den årlige prisen for å pendle 230 arbeidsdager mellom Ringebu og Otta, den utgiften vil bli på hele 52 900 kroner – i bompenger!

Pendlerstatistikk

Ukependlerne har allerede fått kjenne på lommeboka at pendling er blitt en kostbar affære. Men i vår region er det også mange dagpendlere. Dølen har sett på nyeste pendlerstatistikk fra Oppland fylkeskommune som viser hvordan pendlertrafikken går ut og inn fra midtdalskommunene.


Bompenger på ny E6:

– Kan være hemmende for næringsliv og bosetting

Midt-Gudbrandsdal næringsforening er redd bompenger kan være drepen for jobbpendling i Midtdalen.

 

Ved hjelp av denne statistikken, har vi satt sammen en oversikt som viser hva det vil koste årlig for den enkelte pendler bosatt i en av midtdalskommunene, å pendle innad i arbeidsregionen ”Midtdalen med Otta”.  

Gratisruta

Hele prisoversikten kan du se i Dølens papirutgave denne uka.

I saken kan du også lese hvor du må kjøre for å unngå bompasseringer, og dermed spare veldig mye penger.