Brua knakk sammen da en tømmerbil kjørte over den.

– Vi vet ikke hvorfor brua kollapset, sier prosjektleder Øyvind Moshagen i Statens vegvesen i en pressemelding.

– Nå setter vi alt inn på å finne det ut. I dag er brueksperter fra Statens vegvesen, Reinertsen AS som har gjort de tekniske beregningene for brua, og Moelven Limtre som har levert og montert den, i gang med å undersøke hvordan dette kunne skje. Det er også innhentet andre grupperinger nå for selvstendig vurdering og analyse av situasjonen, sier Moshagen.

Rutsjebane

NRK Oppland publiserte torsdag et videointervju med sjåføren av tømmerbilen, Arild Båtberget.

Han forteller der om marerittet på brua.

– Jeg var på oversida av brua da det starta. Da jeg kom litt lengre utpå så begynte den å falle på skrå. Så falt den ned på midten, og da ble det rutjsebane for meg rett ned. Jeg for som ei kule og det hagla med trekonstruksjoner rundt meg, forteller Arild til NRK.

Avsperret område

I følge pressemeldingen kan Øyvind Moshagen ikke si hvor lang tid undersøkelsene vil ta.

– Alle impliserte er sjølsagt interessert å komme til bunns i dette så fort som mulig, samtidig må vi ta den tida vi trenger for å være sikre på å finne den rette årsaken til kollapsen.

Området rundt brua er sperret av så de som jobber med å finne årsaken, får gjøre sine undersøkelser i fred.

Perkolo bru, som den heter, kollapset da en tømmerbil krysset brua onsdag. Føreren ble skadet, men etter forholdene går det heldigvis bra med han. Tømmertransporten ble utført på oppdrag for Statens vegvesen.