Møtet ble satt opp rett etter siste planutvalgsmøte der detaljreguleringsplanen av forretningsområdet Furulund i Lomoen ble debattert. Fylkesmannen har varslet innsigelse på at det åpnes for detaljhandel i den delen av dette området som ligger nærmest nye E6.

Et positivt møte

Kommunen derimot, vil åpne for nybygg inntil 1500 kvadratmeter og detaljhandel. Både planutvalg og kommuneadministrasjon er samstemte i dette.

– Hovedmålet med møtet var å få synliggjort våre muligheter og få tydeliggjort våre synspunkter for hvordan vi ønsker utviklinga. Dette handler om å legge til rette for aktører som vi satse på Vinstra nå, samtidig som vi ivaretar hensynet til utbygging på en framtidsretta og god måte, sier ordfører Rune Støstad til Dølen.

Han beskriver det som et positivt møte der fylkesmannen sjøl stilte sammen med representanter fra fylkeskommunen og Statens vegvesen.

– Jeg føler vi fikk forklart vår situasjon på en god måte og jeg opplevde også en forståelse for vårt syn. Hovedmålet var nettopp å få lagt fram saken vår og peke på hvilke muligheter vi har, tilføyer Støstad.

Sentrum på Vinstra

Detaljreguleringsplanen som ble vedtatt under planutvalgsmøtet er nå sendt ut på sin tredje høring, og rådmannsledelsen ber politikerne vurdere om både Lomoen og Nedregate skal defineres som Vinstra sentrum.

– Nå har vi sendt saken ut på ny høring. Håpet er at dette nå går gjennom hos de regionale høringsinstansene. Prosjektet Vinstra 2046 skal hindre lignende situasjoner i framtida fordi alle parter da blir med i hele planleggingsfasen for hvordan Vinstra skal være. Fylkesmann Sigurd Tremoen inviterte seg selv inn i prosjektet, og det er noe vi selvsagt sier ja til.  Vi fikk også en klar melding fra alle tre aktørene om at vi snart må tørre å si hva som er Vinstra sentrum. Det blir noe av det første som skal gjøres i prosjektet Vinstra 2046, sier Støstad til Dølen avslutningsvis.