Blant alle de videregående skolene i Oppland er det kun Hadeland videregående skole som ligger på sammen kvalitetsnivå som Vinstra vidaregåande skule.  Dette kommer fram i en undersøkelse i regi av Kunnskapsdepartementet.

Store forskjeller

Undersøkelsen har heller ikke gått kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen hus forbi.

– Denne undersøkelsen viser at det er store forskjeller mellom skolene i Oppland, når det gjelder hvor mye de bidrar til elevenes læring og andelen som fullfører. Hadeland og Vinstra videregående skoler skiller seg positivt ut. De skårer begge godt over landsgjennomsnittet for skolekvalitet, uttaler kunnskapsministeren i en pressemelding.

Best i dalen

Skolene på Vinstra og Hadeland skårer begge 3,6 poeng i kvalitetsskalaen som går fra 1 til 6 poeng. Landsgjennomsnittet ligger på 3,1. Nord-Gudbrandsdal videregående skole får 3,3, mens skolen i Gausdal får 2,7 poeng og Lillehammer 3,2. Landets beste skoler ligger i følge undersøkelsen i Oslo og Akershus, der snittet er 3,7.

Et kvalitetsstempel

Rektor ved Vinstra vidaregåande skule, Ingvild Rønn Sætre, har knapt nok fått bladd i den dagsferske rapporten, men er naturlig nok meget fornøyd med kvalitetsstempelet skolen får.

– Det er et stort arbeid som ligger bak denne rapporten, og jeg må få tid til å sette meg inn i den. Undersøkelsen handler om å finne flere kvalitetsindikatorer for å få et godt og bredt grunnlag til å bedømme den enkelte skoles kvalitet, og det er viktig – det er mye tall, men det handler først og fremst om folk. At vår skole gjør det så bra er gledelig, men ikke overraskende, sier rektor Ingvild Rønn Sætre.