– Gloria startet sin karriere i Ringebu ungdomsråd, og gleder seg veldig til å ta fatt på denne jobben for Ungdomsnettverket til AER. Hun sitter også som varamedlem for Arbeiderpartiet i Ringebu kommunestyre og i utvalg for miljø, utmark og landbruk, og har allerede deltatt på sitt første kommunestyremøte, heter det på Ringebu kommunes nettside mandag.

Europeisk ungdomsnettverk

AER er et nettverk av europeiske regioner hvor YRN er ungdomsnettverket. Nettverket samarbeider og utveksler erfaringer om aktuelle politiske tema. I Norge er fire regioner representert gjennom Østlandssamarbeidet.

– Vi møter ungdom fra hele Europa og uveksler erfaringer gjennom ulike workshops. Selv om alle er industriland er det likevel store forskjeller, sier leder for Ungdommens fylkesting i Oppland, Gloria Vitaly, som nå også er nyvalgt president for YRN.

Hun mener det handler om å gjøre det umulige mulig.

– Selv om jeg er den yngste representanten så vet jeg at gjennom et tett samarbeid med de andre regionene, og et ungdomsfylkesting som står bak meg, kan utgjøre tydelige forskjeller, sier hun.

Vitaly sa før valget at hun ønsker å jobbe for en omorganisering av det europeiske ungdomsnettverket.

– AER har ulike komiteer og vi ønsker samme organisering for YRN. Jeg ønsker at vi legger opp til to faste temaer i året, slik at alle nasjonene jobber mot et felles mål og ikke bare snakker på samlingene, sier Vitaly på hjemmesiden til Oppland fylkeskommune.

Hun understreker der at det blir kjempeinteressant og mye jobb, men at hun har Ungdommens fylkesting til å hjelpe seg.