Et jaktlag med 23 ivrige 11-åringer hører nok med til sjeldenhetene, men i høst skal nettopp en slik gjeng ut i fjellene i Ringebu for å speide etter rein.

5. klasse er en gjeng med elever som er glade i å være ute, og med lærere som også gjerne bruker naturen, blant annet som ivrige jegere, kom ideen om å ta med seg hele klassa på jakt.

– Både jeg og lærer Martin Berg jakter, og vi har prata på det ofte at det hadde vært fint å ta med elevene våre på jakt også. Det ligger mye læring i det, mener vi, både når det gjelder tradisjoner og det å bli kjent i nærmiljøet. Da vi foreslo det for klassa, fikk vi god respons med en gang. Rektor har også vært positiv, forteller lærer Beate Borgen Hovde.

– Så kult!

Det blivende jaktlaget nikker bekreftende, de både gleder seg og er spente på å få være med ut i fjellet for å jakte på rein. Da de skulle søke etter jaktkort, møtte hele klassa egenhendig opp på Ringebu rådhus til fjellstyret for å levere søknaden.

Alt ble holdt hemmelig, til og med for mor og far, som heller skulle få en overraskelse.

– Vi var så spente! Vi skrev i søknaden at vi skulle be fjellstyret på mat om vi fikk kort, og det hjalp nok, smiler 23 glade elever, som ble møtt av et positivt fjellstyre.

I høst drar de på jakt, med minimum to dager ute i felten. Mange fedre i klassa har sagt seg villige til å stille opp, de tente også på ideen, eller som elevene sier: – Foreldrene våre synes det var kult!

Les hele saken i papirutgaven av Dølen torsdag 16. juni. Abonnere på Dølen? Klikk her!