Kvamsjenta ble gjort stas på under teltduken i Palmerhagen på Vinstra lørdag. Tribunene var fullsatt, og på scenen var det også mange som ville hedre Andrea som Vehl-Per 2016.

Stor karriere

23-åringen har vært med i teateret på Gålå sida tidlig barndom, og har Peer Gynt godt under huden. Oppgjennom årene har hun hatt flere roller, fra det starta som Helga, lillesøster til Solveig. De tre siste årene har Andrea imponert i rollen som Ingrid på Hægstad.

I hele oppveksten var Andrea, som akkurat har fullført en bachleor i utøvende skuespillerkunst ved Westerdals Oslo Act, en del av teatermiljøet i Midtdalen, mens allerede som femåring debuterte hun på scenen i Kvam bygdahus i et julespill.

Ordfører og leder i Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad, roste Andreas frivillige innsast under prisutdelinga.

- Du var med på teateret fra du var seks år. De siste årene har du tatt nye steg, og du har spilt Ingrid på Hægstad på en meget troverdig og fin måte. Det er imponerende å se deg på scenen ved Gålåvatnet, og vi andre døler er stolte av det du presterer Jeg er sikker på at du har en stor karriere framfor deg, sa Støstad.

- Det føles godt

Heidi Ruud Ellingsen sang vakkert "Begge siu nu", Mads Ousdal leste, det gjorde også tildigere Peer Gynt Dennis Storhøi. Iren Reppen dro i gang allsang med egenkomponert sang til ære for prisvinneren.

Andrea sjøl uttrykte stor takknemlighet over å motta prisen.

- Jeg er takknemlig og glad. Det føles godt. Nesten som å bli dumpa av Mads Ousdal hver kveld, sa Andrea, til latter fra publikum.

- Det gir mye adrenalin å være med på Gålå, vi deler sorger og gleder, og jeg føler en kjærlighet til folka som jeg har vært sammen med gjennom mange år. Jeg vil også takke mamma og pappa som har kjørt meg opp og ned til Gålå, fortsatte hun.

Av de mange rosende ord som ble sagt om prisvinneren var ekte, raus og veldig snill.

Les intervju med Andrea Rudland Haave i torsdagen papiravis.