Brukollapsen på Sjoa er henlagt

Den alvorlige brukollapsen på nye E6 på Sjoa 17. februar i år, får ikke strafferettslige konsekvenser for noen.

Slik såg Perkolo bru ut etter å ha rasa saman 17. februar i år.   Foto: Guro Vollen/arkiv

Nyheter

Det har politiadvokat Lars Rune Ringvik i Innlandet politidistrikt bestemt. Han har henlagt saken.

- For politiet har dette vært en undersøkelsessak, og etter at disse undersøkelsene ble ferdige, har jeg besluttet å henlegge saken, sier Lars Rune Ringvik til Dølen.

Underdimensjonert

Brua skulle egentlig vært bygd og konstruert for å tale 65 tonn, men en beregningsfeil gjorde at bæreevnen var bare en tredjedel av dette.


Ny limtrebru kollapset

Ei bru bygd i forbindelse med ny E6 gjennom Midtdalen knakk i to onsdag ettermiddag, med en tømmerbil oppå. Sjåføren behandles for bruddskader.


En lastebil fra Sør-Fron var på brua da den kollapset midt på. Lastebilen endte i brurestene, men utrolig nok kom sjåføren nesten uskadet fra den nifse hendelsen.

Brua var så lang at det måtte til to limtrebjelker med en skjøt midt på brua. Det var denne skjøten som sviktet fordi den var for svak, ifølge Statens vegvesen. Egentlig var det begått en regnefeil.

Innhentet rapporter

Tidligere har politiadvokat Ringvik sagt til Dølen at det i etterkant av kollapsen er innhentet rapporter fra alle involerte parter, inkludert entreprenøren, i den hensikt å klarlegge mulig svikt som kunne være straffbar.


Brukollapsen på E6:

Leter etter årsaken

Onsdag kollapset ei helt ny trebru som går over nye E6 som er under bygging ved Sjoa. Nå er arbeidet med å finne årsaken i full gang.

 

Politiet har nå altså konkludert med at det ut fra rapporter og annet undersøkelsesmateriale ikke var en straffbar glipp som hadde skjedd.