Starter "ManHood":

Vil ha flere menn på dansegulvet

Juliane Bay på Loftet dansestudio setter opp egen gruppe for voksne menn denne høsten. – Hopp i det, oppfordrer hun.

Hopp i det! Juliane Bay starter egen dansegruppe for menn på Loftet dansestudio. – Kom igjen, vis at dere menn også kan danse, oppfordrer hun  Foto: Tone Sidsel Sanden

Nyheter

Med over 300 dansere påmeldt til høstens oppstart på Loftet, og med ventelister på flere av gruppene, har Juliane Bay fra Sør-Fron snart fått hele Midtdalen til å danse. Nå mangler bare mennene.

– Nå starter jeg med en egen gruppe for voksne karer. Så langt er det noen få påmeldte, og som forventa er ikke denne målgruppa de enkleste å få med ut på dansegulvet. Men jeg har trua, smiler Juliane, med stor entusiasme.


Dansecamp på Loftet:

– Får dansevenner for livet

For tredje gong samla Loftet dansestudio ungdommar frå heile Gudbrandsdalen til tre dagars camp på Hundorp.

 

Dans for alle

For med entusiasmen og med en porsjon pågangsmot og danseglede, er hun overbevist om at det skal gå an å avlive myten om at dansen bare er for damene.

– Den er jo ikke det! Vi har hatt en stor økning i yngre gutter som danser, mye på grunn av mannlige instruktører og forbilder. Vi ser at storebrødre, fedre og lærere også er med på å skape sunne forbilder og ufarliggjøre noen av de holdningene som finnes rundt menn og dans i dag. Når jeg forteller at jeg starter egen mannegruppe, tror mange at jeg tuller. De fleste mener nok at menn fra Gudbrandsdalen ikke tør å danse, men det skal jeg motbevise. Dansen er for alle, sier Juliane.


Smalt fra Loftet og til kjeller

300 dansere fikk det til å "smelle" fra scenen under Loftet dansestudio sin semesteravslutning.

 

Pussa opp

Gruppa har fått navnet «ManHood», og målgruppa er menn fra 18 år og oppover. Det er trening én time hver torsdag, for at også pendlere kan ha muligheten til å være med. Ingen ferdigheter i forkant er nødvendig.

– Nei, da, ingen trenger å kunne noe dans på forhånd. Trening er i fokus, samtidig som dans er sosialt. Timene tilpasses også etter nivå, ønsker og behov, sier Juliane, som mener at alle har godt av å gå ut av komfortsonen av og til.

– Det er jo ingen big deal, ingen har vondt av å pushe grensene. På tilbakemeldinger vet jeg at mange menn er interesserte og nysgjerrige, men de tør ikke helt ta skrittet å melde seg på. Det bør de gjøre, det kommer til å bli veldig bra, sier Juliane, som sjøl skal være instruktør for gruppa. I sommer har hun pussa opp lokalene, som ligger nedafor Dale Gudbrands gard på Sør-Fron.

– Noen karer har tulla med at de skal melde seg på om jeg forsterker bjelkelaget på Loftet først. Det trengs selvfølgelig ikke, men jeg har bytta gulv, slik at ingen trenger å være redde for flis, hvis det skulle dempe bekymringa til mannfolka. Det finnes ingen unnskyldning for ikke å melde seg på, slår Juliane fast.  

Påmelding tar hun imot, enten på direkte henvendelse, eller via nettsidene til Loftet dansestudio. Oppstart av nytt semester er om to uker.