Folk respekterer ikke forbud:

Politiet må "patruljere" nye E6

Publikum respekterer ikke forbudet om å bevege seg på nye E6. Men politiet og vegvesenet møter kritikk for "patruljeringsplaner"

Skiltene ved ny E6 foteller at det ikke er lov å ferdes der. Men det bryr folk seg lite om.  

Nyheter

Det er Statens vegvesen som opplyser dette. De skriver at nye E6 Frya-Sjoa fortsatt er et anleggsområde som det er forbudt å bevege seg inn i for publikum.


Ny E6:

Advarer mot ”E6-turisme”

Vegvesenet er bekymra over at flere og flere uvedkommende ferdes langs den nye E6-traseen.

 

- Sida dette forbudet ikke blir respektert, vil politiet fra nå av patruljere strekningen utenfor den vanlige arbeidstida på anlegget, meldte vegvesenet fredag.

Blir anmeldt

Patruljeringa vil skje etter klokka 19.00 på hverdager, og i helgene. I tillegg vil trafikkovervåkningskameraene som allerede er på plass i de store E6-kryssene, registrere all trafikk opplyste Vegvesenet i en pressemelding.


Gudbrandsdalsløpet lørdag:

Veteraner på nye E6

Veteranbilene fikk "tjuvstarte" kjøringa på ny E6.

 

- Sjøl om mye ser ferdig ut på nye E6 Frya-Sjoa, er det mange småting som gjenstår. Det jobbes med montering av belysning, oppsetting av viltgjerder og rekkverk, samt elektromontering i og utenfor tunnelene. Det kan medføre fare for de som jobber på vegen om uvedkommende kjører inn i anlegget, skriver vegvesenet.

Uvedkommende som ferdes på nye E6, vil bli anmeldt, legger de til.

Fikk kritikk

Reaksjonene utover dagen lot ikke vente på seg. Blant annet ble det på Dølens Facebook-side påpekt at "politiet har ressurser til å fange folk på søndagstur, men ikke kapasitet til å stoppe innrapporterte trailere som vingler etter rette E6'n?"


Se vogntogets ville ferd på E6

Vogntoget som kjørte i grøfta på Lesja søndag, ble antakelig filmet tidligere på dagen på Sør-Fron.


Fredag kveld gikk derfor Vegvesenet ut med følgende melding:

- Det har kommet en del kritikk av politiets prioriteringer etter at vi la ut vår artikkel på Facebook og på nettsidene våre, derfor vil vi presisere at politiet vil køre nye E6 i stedet for dagens E6 når de er på veg til andre oppdrag i området når det passer seg sånn. De vil ikke patruljere E6-anlegget spesielt. Vi beklager at dette ikke kom fram i i første omgang, skriver kommunikasjonsansvarlig i E6-prosejektet, Eli Ramstad, i en sms til Dølen.


Farlig ferdsel i anleggsområde:

Advarer mot asfaltsafari

I hele 2016 legges mye ny asfalt på ny E6 Frya–Sjoa, og dette lokker turgåere og fartsglade inn på anleggsområdene, melder byggherre Statens vegvesen.