Tatt av vinden

Et hus under oppføring har blitt herpet av sterk vind og voldsomme vindkast.

Deler av huset under oppføring på Toksefeltet fikk skader i de sterke vindkastene. 

Nyheter

Sterk vind herjer i Midtdalen, og på Toksefeltet på Vinstra er et hus under oppføring delvis kollpaset. Strømproblemer har også oppstått.


Vil sikre området

Dølen har snakket med huseierne, og de opplyser at ingen personer er kommet til skade. Skadene er kun materielle. De ber folk om å holde avstand.

– Det vil bli iverksatt sikringstiltak så snart som råd. Problemet er at vi ikke kan bevege oss inntil bygningen i disse vindkastene. Politiet er informert, og vi må be folk om ikke komme for tett inntil, informerer huseieren til Dølen.


Vil ha sikring

Foreldrene ved Barhaug skole vil ha sikring av bussholdeplass ved Storodden i Sorperoa.

 

Flere strømbrudd

Den sterke vinden har også medført flere strømbrudd. Dølen har fått meldinger om strømbrudd både i i Kvam og Sødorp.  Gudbrandsdal Energi Nett, melder følgende på sin facebookside:

Strømløse områder nå. Heggerusten mot Sandbumoen. Her er montører ute for å feilsøke. Feilen ikke funnet ennå. Uvisst når strømmen kan komme tilbake.

Området Brekkom fra Borgen og innover mot Skotten er også i øyeblikket strømløst. Knekt høyspenningsmast. Vil ta noen timer og reparere. Området Sødorp har de fleste nå fått tilbake strømmen bortsett fra noen i området Brenden - Solli.

Innkobling vil skje uten nærmere varsel.