Nå er skolen pussa opp og gitt nytt liv med SJ Profilering og Design.

For ett år sida kjøpte Langrusten og Stenseng Brekka skole. Uten at de helt visste hva de skulle bruke bygget til.

– Det var jeg som oppdaga at huset lå ute for salg. Jeg synes det er et fantastisk fint bygg, og det var også bakgrunnen for at vi to bestemte oss for å kjøpe det. Ideen om å flytte bedrifta vår dit, kom naturlig litt senere, forteller Langrusten til Dølen.

Starta som hobby

For paret starta i fjor med eget firma, der de satser innen profilering, grafisk design og hjemmesidebygging, blant annet.

– Det starta som en hobby, men vokste seg raskt større. Først hadde vi det hjemme i Sorperoa på Vinstra, så flytta vi ut i garasjen, som vi også bygde om. Men lokalene ble for små, sier Langsrusten.

– Det var da tanken om å bruke Brekka skole kom, legger hun til.

Som sagt så gjort: De satte i gang med å pusse opp lokalene, og i andre etasje har de nå fått et funksjonelt arbeidsrom, i tillegg til utstilling- og lagerplass.

Historie i veggene

Det er mye sjarm i et så gammelt hus, mener Langrusten. Skolen ble bygd i 1912.

– Bygget har et fantastisk flott utseende. Det er mye historie i veggene. Vi vil ha det så autentisk som mulig og vil ikke gjøre store endringer, sier hun.

De siste som leide huset, var Jehovas vitner.

– Men hvordan er det å være gründere på Brekka?

– Jeg mener plasseringa er gunstig, langs vegen, med kort veg til Vinstra og tettsteder nordover. Bygget har stort potensiale, og vi ønsker å satse, gjøre mer ut av det, sier Langrusten, som også skal bruke første etasje til næringsvirksomhet eller leiligheter.

Skape arbeidsplasser

Langrusten er overbevist om at det er verdt å satse på egen bedrift.

– En må tørre litt, hoppe i det, for å kunne ekspandere. Slik er det viktig å tenke for å kunne skape arbeidsplasser, sier hun, og smiler da hun forteller om at firmaet også har kunder i Australia.

– Da ser en at det fungerer helt perfekt å jobbe fra Brekka, smiler Langrusten.

Moderne: Andre etasje har blitt et moderne lokale for firmaet, men særpreget er ivaretatt. Svigermor Wenche Sandnes (t.v.) og niese Maja Jentoft er med som medhjelpere.