Nye dager i fårikålens navn

Fårikålfestivalen er servert!

Sau, mat, landbruk og håndverk, ispedd en god porsjon musikk og folkeliv: Da får du årets Fårikålfestival.

Serverer: Øyvind Myhrsveen, Tina Lie, Hans Dalberg, Anni Byskov, Kjell Erik Brandstadmoen og Anne B. Vestad er servitører for årets Fårikålfestival.   Foto: Tone Sidsel Sanden

For liten og stor: Fårikålfestivalen byr på et rikholdig program, fra førstkommende fredag og ut neste uke. Både barn og voksne boltre seg i ullens tegn disse dagene.   Foto: Tone Sidsel Sanden/arkiv

Nyheter

Det mangler ikke på entusiasme fra gjengen som møter lokalavisa for å forteller om festivalen, som settes i gang førstkommende fredag.

Speedklipping

Et rikholdig program serveres, fra tidlig til seint, i hver krik og krok av tettstedene Ringebu og Fåvang.

– Gjennomgangstråden er ull, sau, mat og tradisjoner. Noe har vi med oss fra tidligere år, noe er nytt, forteller Anne B. Vestad i sekretariatet.

Som alltid er eksteriørbedømming og gammeldags bedømming av sau på programmet. I år blir det også speedklipping i Fåvang sentrum, på åpninga lørdag, i tillegg til gjeterhundoppvisning og spinning og strikking.


Tor-Håkon Berget er nominert til prisen Årets Midtdalsbonde

Sauebonde med saueklipping som attåtnæring

Høgt oppe i solsida sør for Ringebu finner vi årets tredje kandidat som Årets Midtdalsbonde.

 

Stemningsskapende

I huset Granmo blir det gammeldags markedsdag, med god steming og underholdning, med allerede fredag kveld åpnes Granmo for festivaldeltagere.

– Det skal være en stemingsskapende kveld ute i friluft. Så ta med pledd, er oppfordringa fra husvert Tina Lie.

I ti dager til ende kan en følge et spennende og variert meny. På Tromsvang vises film om gjeteren Øyvind Rønningens liv og virke, og det holdes dialektkveld med Rune Stubrud, som skal fortelle om boka «Ord fra Fåvang». I telt utenfor Annis blir det torsdag, tradisjonen tro, kjerringtreff.

– Der er vi allerede fulltegne. Det er helt utrolig!, smiler Anni Byskov, og legger til at kanskje får hun tak i større telt, så flere kan få være kjerringer denne kvelden.


Får låt med i ny ungdomsserie

Singelslipp og debut i NRK-serie

Marita Vestad, alias MaVe, sin låt «Bombs» er med i ny dokumentarserie fra NRK.

 

Sosialt og utviklende

Gode samarbeidspartnere for arrangøren Ringebu markedsforening, er Ringebu sau og geit, og Fåvang sau og geit.

– Sauekåringa har vi hatt med i mange år, og det har vært veldig positivt, sier leder i Ringebu sau og geit, Kjell Erik Brandstadmoen.

– Den har blitt til noe alle vil være med på. Det er både sosialt og utviklende, og veldig bra for sauenæringa, sier han.

Av artister som står på scenen på festivalen, finner vi bandet Blest og Marie Klåpbakken, og Aasmund Nordstoga og Åsmund Reistad. Prisen Årets Midtdalsbonde deles også ut under festivalen.