Ekstrem oppussing

Tredjeklasse pussa opp

På Midtbygda skole i Sør-Fron har flinke tredjeklassinger pusset opp lekestua på skoleplassen. Og forrige uke var det storstilt nyåpning.

Snorklypping: Ordfører Ole T. Muriteien foretok den høgtidelige åpninga av lekestua på Midtbygda skole.  Foto: Ole Magnus Røen

Gratulerer, og takk alle sammen.

Ole T. Muriteigen

Det var lang kø for å beskue lekestua innvendig.   Foto: Ole Magnus Røen

Stolte tredjeklassinger ved Midtbygda skole på Sør-Fron.  Foto: Ole Magnus Røen

Nyheter

Elevene har gått inn for oppgaven med liv og lyst, forteller Cathrine Mølmen Øien. Hun er sammen med Ragnhild Overvoll kontaktlærer for 3. klasse. Hun peker på utebenkene som har fått nye og friske farger.

– Det ble igjen en del maling etter at benkene ble malt. Lekestua var moden for oppussing, og tredjeklassingene fikk oppgaven. Og de har vært så flinke, sier Mølmen Øien.

Hun er også imponert over hvordan ungene samarbeidet under prosjektet.

– Alle har bidratt. De var ivrige til å plukke ut farger, og de har vist et samhold og samarbeid som virkelig fortjener skryt, legger hun til.


Sau, mat, hygge og tradisjoner på Fårikålfestivalens første dag

Det var et yrende liv i Fåvang sentrum, da Fårikålfestivalen åpna lørdag.

 

Arbeidsskade

Marlene og Oskar er to av 24

tredjeklassinger ved Midtbygda skole. Vi spør om det har vært artig å pusse opp lekestua.

– Itte hæle tida, for ein dag stanga é huggu mitt, forteller Marlene, og viser fram kulen i nakken. Men hun legger til at «det gikk bra, altså.»

Oskar forteller at det å male har vært det mest morsomme. Før han legger til «forresten, alt har vært like morosamt.»


Skåbu oppvekst på utveksling med skule i England

Knyter band til London

Denne veka er åtte elevar frå ungdomsskulen i Skåbu på reise og besøker ein skule i London. Det utvekslast både kunnskap og blir knytt vennskapsband.

 

Ville ha Kongen

Etter at arbeidet var ferdig, ville lærerne gjøre stas på elevene, og be inn en gjest til å foreta en høytidelig nyåpning av lekestua.

– Både kongen og statsministeren ble foreslått av ivrige elever. Men vi fant ut at begge var opptatt, så da ble det ordføreren som fikk æren, forteller Mølmen Øien. Og ordfører Ole Tvete Muriteigen klippet snora med vant hånd, med god hjelp av ivrige barnehender.

– En kjempevarm takk til dere alle sammen. Dugnadsinnsats er viktig for lokalsamfunnet vårt. Og dere har vært veldig flinke i dugnaden her på skolen, og så fin som lekestua ble. Gratulerer, og takk alle sammen, sa ordføreren. Han kunne også fortelle at han selv hadde pussa opp hjemme i sommer.

– Jeg beisa gjerdet med ei slags pumpe. Men så kom det et vindkast, og plutselig var jeg brun over hele ansiktet, sa han, til stor latter fra elever og lærere.