NSB tilbyr ekstraplasser til jul

Skal du hjem til jul eller reise for å besøke familie eller venner over det ganske land, så lønner det seg å starte planleggingen nå.

NSB tilbyr over ti tusen ekstra seter på Dovrebanen mot jul. 

Nyheter

De beste plassene går først og på flere avganger er det allerede trangt om plassene. NSB setter julen 2017 opp 26.150 ekstra jule- og nyttårsseter for reisende med Bergensbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen.

- Julen er tiden for tradisjoner og NSB tilbyr tradisjon tro mange tusen ekstra seter for reisende som skal hjem til jul. Vi setter stor pris på at så mange velger toget når de skal på jule- og nyttårsfeiring rundt i landet vårt og skal gjøre vårt beste at juleutfarten bokstavelig talt går på skinner, sier Arne Fosen, konserndirektør i NSB Persontog.

Heider til Høystad

Einar Høystad frå Ringebu fekk overrekt heider under Ringebu Rotaryklubb sitt 50-årsjubileum.


Ekstraplassene fordeler seg slik:

NSB Regiontog på Bergensbanen (Oslo – Bergen)
Totalt er det 9635 ekstra plasser på togene på Bergensbanen i jule- og nyttårshelgen. I NSB Regiontog på Bergensbanen er det satt opp over 7075 ekstraplasser i de ordinære togene i jule- og nyttårshelgen 2016. I tillegg kjøres det totalt 2560 ekstra seter i ekstra tog mellom Oslo og Bergen – til sammen fire avganger hver vei.

NSB Regiontog på Dovrebanen (Oslo – Trondheim)
De ordinære togene får 10 025 ekstraseter i forbindelse med togene i jule- og nyttårshelgen på NSB Regiontog på Dovrebanen.

NSB Regiontog på Nordlandsbanen (Trondheim - Bodø)
Totalt er det satt opp over 3000 ekstraseter på togene på Nordlandsbanen. I år har NSB satt opp 1445 ekstraseter i de ordinære togene mellom Trondheim og Bodø, i forbindelse med togene i jule- og nyttårshelgen.I NSB Regiontog mellom Trondheim og Mo i Rana er det 1575 ekstraseter i togene.

NSB Regiontog på Rørosbanen
I julen 2017 setter NSB opp over 3470 ekstraseter på NSB Regiontog mellom Hamar og Røros. I all hovedsak kjøres togene med togmateriell som har flere sitteplasser enn de togene som vanligvis trafikkerer Rørosbanen.

NSB Regiontog på Sørlandsbanen (Oslo – Kristiansand/Stavanger)
Togene på Sørlandsbanen har god kapasitet til å ta deg dit du skal. Derfor er det ikke satt opp ekstraplasser.