Arrangementet ”Markedsdag i Kvam”er et forholdsvis ungt arrangement som har gått av stabelen vår og høst de siste åra. Nå vil arrangøren, Kvam Markedsforening, utvikle det hele til noe større.

75 tusen til artister

Det er fokus på lokalmat, lokalt håndverk og lignende under disse dagene. Arrangøren sammenligner sin egen markedsdag med blant annet  ”Liv låggå” i Skåbu og ”fårikålfestivalen ” i Ringebu. Målgruppen er regionens befolkning og hyttefolk. Regionrådet har vedtatt å støtte arrangementet med kroner 20 000 til prosjektledelse av markedsdagene i Kvam sentrum. For markedsdagen i 2018, har markedsforeningen laget et budsjett på 150 000 kroner hvorav hele 75 000 kroner er satt av til artister. Så da kan det tyde på at utviklingen vil gå i retning med mer underholdning av diverse slag.

Ekstra liv og røre

Og leder i Kvam Markedsforening, Anne Gunn Brendstuen, er ikke uenig i det.

- Markedsdagen i Kvam har vokst både med tanke på antall besøkende og utstillere. Men vi savner noe litt mer showpreget blandet inn i markedet og som en avslutning på dagen. Hva dette konkret blir, er litt i det blå ennå. Men mange gode krefter jobber med saken, og de 20 000 kronene i støtte fra regionrådet, kommer godt med i planleggingen, sier Brendstuen, som kan fortelle at arenaen for markedsdagen fortsatt blir ved Sinclair.

­­- Det er den beste arenaen med tanke på at parkeringsplassen dekker plassbehov og Sinclair med sine fasiliteter ligger rett ved. Vi må skape litt ekstra liv og røre og underholdning i sentrum etter at E6 forsvant, og håper å trekke til oss mer folk både regionalt og fra hyttene i området, sier leder av Kvam Markedsforening, Anne Gunn Brendstuen, til Dølen.