Bussen tar en "snarveg" ved portalen inn til Vinstra

Der den tidligere rundkjøringa sør for Vinstra lå, har vegvesenet lagd en slags opphøgd portal. Denne skaper hodebry for mange sjåfører - som gjerne tar en "snarveg".

Skjermdump av video av bussens manøvrering fredag morgen.   Foto: Ole Kristian Sørlie

Nyheter

Saken er oppdatert

Rundkjøringa rett sør for Vinstra har i "alle år" vært til ergelse for billistene. Flere har fått møte grøftekantene og hatt utforkjøringer her.

Ved omlegging til lokalveg, er rundkjøringa fjerna, og erstatta med en slags opphøgd inngangsportal. Men fortsatt tror flere at en kan kjøre rundt.

Reagerer sterkt

Kjell Seim er seksjonssjef i Statens vegvesen med ansvar for trafikksikkerhet, og han uttalte til Dølen denne uka, at portalen kan ha en designfeil.


Dette er ingen rundkjøring ...

Skal fylles med snø og bygges om

- Nei, dette er ingen rundkjøring. Det sier ekspert på rundkjøring i Statens vegvesen, Kjell Seim.

 

Fredag morgen fikk Ole Kristian Sørlie fanga en buss på mobilkameraet, som brukte "rundkjøringa". Et synlig bevis på at trafikkmønsteret tar noen uvanlige veger ved denne portalen.

- Dette skjedde kl. 07.41 om morgenen. Videoen varer i ca. 40 sekund, men hvor lenge han drev der før jeg kom, vet jeg ikke, opplyser Sørlie til Dølen.

Bussen er i trafikk på vegne av Opplandstrafikk, og driftssjef Tommy Forset reagerer sterkt da han får se videoen.

- Nei, men, i himmelens navn, da, er den spontane kommentaren.

Han konstaterer raskt at dette ikke er en bra manøver.

Forset ringer tilbake til Dølen, etter at han har konferert med transportør og trafikkleder, som holder til på Otta.

- De har vært i kontakt med sjåføren. Det jeg får opplyst er at sjåføren har kjørt feil, og at han valgte å snu der. Det kan vi ikke si var spesielt lurt, men det synes han sikkert ikke sjøl heller, konstaterer driftssjefen i Opplandstrafikk.