Gigantene er "fit for fight"

I kveld brytes det om VM-tittelen i håndbak på Fefor. Utfordreren fra Sør-Fron kommer med en ekstremt sterk høyre arm.

Sør-Frøningen Robert Stakston (til venstre) og canadieren Devon Larrat møtes i kveld til VM – kamp i håndbak på Fefor. 

Nyheter

Kampen er en såkalt ”Super match” som går over seks runder . Utfordreren, Robert Stakston, må vinne fire av de seks kampene for å frata mesteren tittel og trofe. Det kommer aldri til å skje, sier tittelinnehaver Devon Larrat fra Canada.

- Jeg har aldri vært så godt forberedt som jeg er nå. Denne kampen mot Robert har jeg sett komme over lengre tid, og jeg går ”all in”. Men trofeet og tittelen blir med hjem igjen til Canada, sier en selvsikker verdensmester.


Rondablikk på Finn.no

Hotel Rondablikk på Kvamsfjellet er på leiemarkedet.

 

En mental kamp

Men utfordreren er ikke så sikker på at mesteren vil få det utfallet han er så sikker på.

- Jeg har aldri vært sterkere enn jeg er nå, og vet med det, at jeg er sterkere enn han. Taktikken blir å banke han rett i bordet over flere runder, sier utfordrer Robert Stakston på engelsk.

- You gonne bleed, svarer Larrat med et salig  glis.

De to kjenner hverandre fra treningskamper og legger ikke skjul på hverken egen styrke eller taktikk. Men hva de gjør i sjølve kampen, er ikke sjølvsagt. Munnhuggeri, smil, olme blikk og skryt, er en del av den mentale oppbygging foran kampen på Fefor i kveld, der dansegulvet på høyfjellshotellet er omgjort til VM-arena.


Opp- og nedturer med OL-mesteren

Dobbelt olympisk mester Jon Rønningen har virkelig fått oppleve det som heter medaljens bakside. Nå har han gitt ut bok om sine opp- og nedturer.

 

Håndbak og show

Arrangøren lokker med gratis inngang og et opplegg som minner om tittelkamper i boksing. De to håndbakgiganten skal entre arenaen etter lyden av sine egne låter og med sine crew.

Robert har valgt seg låten ”The Game” av  rockebandet Motorhead.

- Den låten fyrer meg opp. Jeg bruker alltid den når jeg trener. Men den siste halvtimen før kampen vil jeg være helt alene og ha det stille rundt meg, forteller Robert.

Devon entrer gulvet etter lyden fra bandet Ramstein sin låt ”Ich Will”.

­- Det er en låt full av ”power” som vekker soldaten i meg og gjør meg mentalt klar til å gå i krigen. I timen før kampen jeg inn i en form for meditasjon og fyller kroppen med ekstra oksygen, sier canadieren som er regjerende verdensmester – i alle fall fram til kveldens kamp kl 21!