Falskt førerkort og 27 kjøreforbud

Statens vegvesen har den siste uka hatt intensive kontroller av tunge kjøretøy.

Det falske førerkortet som ble beslaglagt på Otta. Innehaveren ble utvist fra landet og tatt hånd om av politet. 

Blanke dekk ble også avslørt. 

Nyheter

- Totalt sett er resultatet bra, sier fagleder i vegvesenet, Martin Børresen. Men på Otta beslagla de falskt førerkort og ga 27 kjøreforbud. 35 kontrollører har vært i sving på kontrollstasjonene Otta, Gol og Kalplassen i Valdres i løpet av uka.


Dette er ingen rundkjøring ...

Skal fylles med snø og bygges om

- Nei, dette er ingen rundkjøring. Det sier ekspert på rundkjøring i Statens vegvesen, Kjell Seim.

 

Med blanke dekk

- Hovedfokuset denne uka har vært vinterutrustning. De fleste vi har stoppet har hatt greie dekk og riktig antall kjettinger, men vi har stoppet biler med tilnærmet blanke dekk. Det trekker ned helhetsinntrykket, sier Børresen. Til sammen fikk 16 førere gebyr for dårlige dekk eller mangler på kjettinger, mens 7 fikk kjøreforbud og 20 fikk mangellapp.

- I tillegg til at vi sjekket dekk og antall kjettinger, måtte flere fører brette ut kjettingene sine slik at vi fikk sett at de faktisk passer til dekkene på vogntoget. Det var for øvrig flere vogntog, både norske og utenlandske som kom inn til kontrollene med kjettinger forskriftmessig montert. Det er gledelig, sier Børresen.


Handlingsprogram for riksvegnettet kjem fyrste halvdel av februar:

Håpar på gangbru her

Før medio februar bli det klart om Vegdirektoratet løyver pengar til gangbru ved E6-flaskehalsen over Våla gjennom Ringebu sentrum.

 

Nærmere 80 kjøreforbud

Vegvesenets statistikk viser at nærmere 400 tunge kjøretøy har blitt grundig kontrollert i løpet av uka.

- Langt flere kjøretøy fikk fortsette turen etter en kjapp tur innom kontrollplassen. Vi forsøker å målrette kontrollene våre, slik at de som virker å ha alt i orden får kjøre videre relativt raskt, forteller faglederen.

Nærmere 80 kjøretøy fikk kjøreforbud inntil feil og mangler var rettet opp. Av disse var det 17 tilfeller av dårlig lastsikring, 11 som hadde montert utstyr i frontruta som var til hinder for sikten og seks biler som hadde mangler ved bremsene. I åtte tilfeller var det som ble avdekket så alvorlig at det førte til anmeldelse.

- Det ble blant annet stoppet en fører fra Ukraina som viste seg å ha falskt førerkort. Han ble utvist fra landet og er tatt hånd om av politiet. Vi skrev også ut fem anmeldelser for grove brudd på kjøre- og hviletidsreglene, sier Børresen.

De intensive kontrollene pågikk fra mandag morgen til torsdag kveld. Arbeidstilsynet og politiet deltok enkelte dager. Politiet hadde flere promillekontroller, men ingen førere blåste rødt.