Stolte plakettmottakere

Nylig fikk 4H-medlemmer hver sin plakett for innsats i lokale klubber i Midtdalen.

Utdeling: De 15 plakettmottakerne fra lokallag i midtdalskommunene.  Foto: Privat

Nyheter

4H Oppland delte forrige uke ut plaketter og vitnemål til de av medlemmene som har fullført «4H-løpet». I løpet av et år skal medlemmene jobbe med et sjølvalgt prosjekt.

Når dette godkjennes og oppmøteprosenten på møter er over 50 prosent, får medlemmet hvert år et merke. Flere starter som aspiranter når de er 10 år gamle, men det er først fra 12 års alder at vegen mot 4H-plaketten starter.

Etter sju år når man «toppen» og mottar så plaketten.

4H sitt formål er å utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

– Vi er mange og ulike, men fortsatt en stor felles gjeng i 4H. Vitnemålet dere får i dag er et slags kursbevis på hva dere har gjort. 4H har vært med og forma dere til den dere er, sa Ingri Grøningsæter Silli, fylkesstyreleder i Oppland, til mottakerne.

Stortingsrepresentant Ivar Odnes (Sp) sto for utdelinga, som ble avholdt på Honne Hotell og Konferansesenter på Biri. Han trakk fram viktigheten av å utvikle samfunnsengasjerte ungdommer i sin tale til de frammøtte.