Snø i massevis til Furusjøen rundt

Neste lørdag går startskuddet for 38. gang for Furusjøen rundt-rennet, og arrangøren tror at dette er den mest snørike vinteren siden starten.

Neste lørdag går det 38. Furusjøen rundt-rennet av stabelen.  Foto: Tone Sidsel Sanden/arkiv2016

Nyheter

Arrangørene har i år økt deltakertaket til maks 900 deltakere, etter å ha bygd arrangementet sakte men sikkert siden 2009, da det tradisjonsrike rennet ble tatt opp igjen.

Flere melder seg på tidligere

I fjor stilte 791 løpere til start under skirennet rundt Furusjøen på Kvamsfjellet. I år er økningen i påmeldinger på hele 20% så langt, i følge arrangementsleder Anette Lunde i Kvam IL/Furusjøen Rundt. Forhåndspåmeldingen slutter onsdag.

- Det er vanskelig å spekulere i årsaken til økningen foran årets renn, men trolig er det sammensatt. Birkebeinerrennet opplever et nytt oppsving fra de siste årene, det er positivt for Furusjøen Rundt som seedingsrenn. Andre faktorer kan være at man velger og melder seg på tidligere for å sikre plass, siden rennet var utsolgt ifjor, sier hun. 

En annen faktor kan være den snørike vinteren over det ganske land, mener hun.

Furusjøen Rundt-rennet har med sin løypeprofil blitt omtalt av tidligere deltakere som «den perfekte oppkjøringen til Vasaloppet».

For den som ønsker å delta på de store langløpene/turløpene her hjemme eller i utlandet, kan få en flott staketur rundt Furusjøen med den majestetiske utsikten til Rondane ruvende i terrenget.

- Også her ved foten av Rondane har vi en svært snørik vinter, og trasèen har vært kjørt og preparert siden tidlig i vinter. Vi tror kanskje ikke Furusjøen Rundt-rennet har hatt så mye snø, i nyere tid, som i år, sier Lunde.