Ny kunstnerisk leder

Ellen Horn tar over etter Iren Reppen i Peer Gynt AS. 


Ny leder: Ellen Horn er et kjent ansikt i Peer Gynt-sammenheng, i perioden 2009-11 spilte hun mor Åse. Her sammen med Dennis Storhøi, i rolla som Peer.  Foto: Jørgen Skaug/Peer Gynt AS

Sluttet: I vinter ble det kjent at Iren Reppen trakk seg som kunstnerisk leder for Peer Gynt-stemnet. 

Nyheter

Skuespiller Ellen Horn overtar stafettpinnen fra skuespillerkollega Iren Reppen, melder selskapet i ei pressemelding. Horn jobber til daglig ved Nationaltheatret i Oslo og har lang fartstid i bransjen.

- Brennende engasjement

I tillegg til å være skuespiller, har hun også vært teatersjef i flere runder og kulturminister i en kortere periode på starten av 2000-tallet.

- Vi ønsket en kunstnerisk leder som kunne ta Peer Gynt AS med på nye kvantesprang innen kultur i natur. Det er viktig for oss at ny kunstnerisk leder har en sterk vilje og et brennende engasjement. Peer Gynt-stemnet er en av de mest suksessrike festivaler innenfor scenekunst i Norge, og har høstet et sterkt omdømme etter mange år med flere kunstneriske suksesser, uttaler administrerende direktør i Peer Gynt AS, Marit Lien.

Kommer «tilbake» til Gålå

Horn er ikke helt fremmed for universet hun nå skal inn i, i perioden 2009-2011 spilte hun mor Åse i oppsetningen ved Gålåvatnet.

 - Jeg er glad og takknemlig over å ha blitt tilbudt oppgaven som kunstnerisk leder og kan nesten ikke vente med å komme meg opp i Gudbrandsdalen og treffe igjen alle, sier Horn.

Hun starter formelt i jobben 1. mars i år. Hun vil være til stede under årets stemne, men vil først ha det kunstneriske ansvaret fra og med neste år.


Hele teamet skiftes ut i 2019:

Dette blir siste året med far og sønn Oftebro på Gålå-scenen

Også regissør Sigrid Strøm Reibo og hele teamet rundt, skiftes ut.