Delte drømmene sine med ordføreren

Denne uka har Sør-Fron ungdomsskule hatt «drømmeuke», i regi av lokale MOT-ungdommer.

Engasjerte: Åshild Stenumgaard, Ajdin Sarajlija, Jeanette Kristiansen, Synne Solberg, Elise Rotmo og Maria Bakken. Petter Brenden og Paal Nyhus var ikke tilstede da bildet ble tatt.  Foto: Silje Josten Lien

Dokumentasjon: Ordfører i Sør-Fron, Ole T. Muriteigen, var nysgjerrig på hva elevene hadde skrevet.  Foto: Silje Josten Lien

Fargerikt: Det var ikke mye grønt å skimte på drømmetreet, men til gjengjeld var det dekket med fargerike lapper.  Foto: Silje Josten Lien

Drøm: En av de mange lappene på drømmetreet.  Foto: Silje Josten Lien

Nyheter

- Det er jo egentlig ganske kjedelig i friminuttene på skolen, så det har vært fint med litt variasjon, sier Åshild Stenumgaard.

Hun er en av åtte unge MOTivatører ved Sør-Fron ungdomssskule, som for første gang har planlagt ei «drømmeuke» for de andre elevene ved skolen.

- Målet er å oppfylle drømmer og lage aktivitet på skolen, forteller de, kort tid etter at ukas siste økt er over.

Stor spennvidde

Hver av dagene har det vært arrangert aktiviteter i spisefri, som korthusbygging og quiz, og elevene har blitt oppfordra til å føye sine egne drømmer til det stadig mer frodige drømmetreet.

Innholdet på papirlappene som henger på treet i gangen spenner fra ønsker om leksefri og møter med Johannes Høsflot Klæbo, til slutt på all mobbing. Med andre ord et rimelig bredt spekter.

Det har også ordfører Ole T. Muriteigen lagt merke til. Han er den heldige mottaker av drømmetreet, som nå skal leve videre i kantina på kommunehuset, til inspirasjon for alle som kommer forbi.

- Det er jo utrolig interessant å se hva ungdommene tenker og drømmer om. Noen er veldig opptatt av Klæbo, ser jeg, sier han lattermildt.

- Frister til gjentakelse

I tillegg har et utvalg elever, som leverte inn sine drømmeønsker under MOT til å glede-dagen i fjor, blitt plukket ut til å få oppfylt disse, markert med overrekkelse av diplom tidligere i uka.

Juliane Bay er forholdsvis fersk MOT-koordinator og -coach i Sør-Fron. Hun er imponert over elevenes engasjement.

- Det er jo første gang dette arrangeres her på Sør-Fron, men det frister absolutt til gjentakelse. Drømmer er et fokus i MOT, hvor målet blant annet er å bevisstgjøre ungdommene.

Koordinator: Juliane Bay er koordinator og coach for MOT i Sør-Fron.  Foto: Silje Josten Lien