- Det er gøy å kjøre fort! Jeg kjørte fra alle i klassa en gang! Engla Krogstad og Tomine Giverhaug er tydelige på hva som er poenget med å kjøre på ski, kort tid etter at begge er ferdige med søndagens konkurransekjøring i kretsmesterskapet på Gålå.

Rundt 50 barn og unge stilte til start i slalåmrennet i Blåbærbakken søndag. Et ørlite væromslag fra lørdagens storslalåmrenn med klarvær la ingen demper på stemninga i bakken.

Den eneste i sin klasse

Peer Gynt Alpinklubb hadde fire deltakere med i søndagens slalåmrenn. Eldst, og den eneste i sin klasse K17-18, var Karen Kaurstad. Hun måtte kjøre mot seg sjøl og hadde dermed ingen å måle seg mot, men var fornøyd med kjøringa i første omgang. Da hun snakket med Dølen gjenstod fortsatt andreomgangen.

- Jeg syns det gikk bra, løypa var grei og jeg gjorde oppgavene mine.

Kaurstad har sjøl sett at utøvere yngre enn henne har gitt seg med kjøringa. Nå håper hun at de yngre som melder sin ankomst, vil bli med videre framover. Sjøl har hun ingen planer om å gi seg med konkurransekjøring med det første.

- Sånn utenom de som går på toppidrettsgymnas med ski, er det egentlig ganske få i min klasse, for da er det ikke så mange som satser lengre. Men jeg har tenkt å holde på lenger, så får jeg se hvor langt jeg kommer og hva jeg får til.

- Storslalåm morsomst

I likhet med flere andre fritidsaktiviteter, har også alpinklubben merka at medlemstall svinger. Men i de yngre klassene er flere lokale utøvere å spore, blant dem Krogstad og Giverhaug.

- Det var veldig, veldig gøy å kjøre i dag, sier de i kor. De to jentene har vært med omtrent like lenge og tilbringer mange timer med ski på beina i alpinanlegget.

- Jeg syns storslalåm er morsomst, for da går det fortere og så er det lengre mellom og da blir det gøyere, sier Tomine.

Krogstad, på sin side, syns slalåm egentlig er ganske gøy. Hun runder av med et tips til dem som eventuelt måtte slite litt i bakken:

- Ikke kjør med plog, fordi da blir det vanskelig å stoppe om du kommer midt i løypa og må stoppe!

Karen Kaurstad var den eneste som starta i J18 søndag. Hun håper på økt rekruttering innen alpint. Foto: Silje Josten Lien
Det var alt annet enn klarvær søndag, men det la ingen demper på rennet. Foto: Silje Josten Lien
Det blir gjerne litt venting underveis, da gjelder det å kle på seg for å ikke fryse. Foto: Silje Josten Lien