Startklare med Norges lengste turrenn

Så langt er 650 løpere påmeldt til Lillehammer Troll Ski Maraton.

Mil etter mil: Lørdag går startskuddet for Lillehammer Troll Ski Maraton. I forhåpentligvis strålende sol. Arkivfoto: Ole M. Nybakken. 

Nyheter

Og arrangørklubbene forventer også flere etteranmeldte inn mot renndagen lørdag. Det er klubbene Ringebu/Fåvang Skiklubb, Øyer/tretten IL, Søre Ål IL og Mesnalia Skilag som står sammen om Troll Ski Maraton.

– Vi tror vi igjen kan passere 700 deltagere, etter to år med færre. Det er vi veldig fornøyde med, når vi også ser at andre renn har nedgang i antall løpere, sier rennleder Turi Elise Kaus.


I salongen på Kaupanger med Vox Vaala

Med skrekkblanda fryd debuterte Torstein på scenen

Kaupanger var forvandla til ein koseleg sal med salongar og gamle stolar og bord. På scenen sto ein ung duo og koret Vox Vaala. Og midt blant dei ein ekstra spent debutant.

 

Stor dugnad

Rennet samler ikke bare mange løpere. De kommer også fra hele 15 nasjoner, noe som er rekord i internasjonal deltagelse.

Løperne har fire distanser å velge mellom. De lengste løypene er på 120 og 95 km. fra Venabygdsfjellet til Sjusjøen. Den korteste går fra Pellestova til Sjusjøen og er på 13 km.

– Til sammen har vi 200 funksjonærer i sving på lørdag, fordelt på fire rennkontor og 14 matstasjoner. Været ser også ut til å være på vår side, etter to år med krevende værfohold med snø, tåke og vind, sier en optimistisk rennleder.

Rennet blir forøvrig arrangert for 23.gang.