Lokaloppgjør i Gudbrandsdalen pleier å være jevnspilte. Det var også fredagens oppgjør på kunstgresset i Fåvang, i alle fall det første kvarteret. Men etter en jevn åpning, var det ingen tvil om hvem som var det beste laget. Allerede etter knappe halvtimen sto det 3-0 til hjemmelaget.

Veteranen Tormod Haug var sentral i alle tre scoringene, som kom etter dødball. Først skrudde han en corner rett i mål. Deretter serverte han to gode frispark, som henholdsvis Thor-Arne Krogh og Henrik Solbakken headet i mål. Her hang hverken keeper eller forsvaret til Fron med.

Skadeproblemer

Fron fikk en verst tenkelig åpning på kampen. Lagets solide midtstopper Rasmus Strype ble skadet etter ett minutt. Frons lagledelse antydet at det kunne være en alvorlig kneskade.

En annen forsvarer, Jakob Almelid, som har imponert i vår, er også skadet. Dette preget Fron-laget, som måtte omrokkeres etter Strypes skade. Det førte til usikkerhet i forsvaret, noe Ringebu/Fåvang utnyttet til fulle.

Skadet ble også Frons gode midtbanespiller Emil Røssummoen Haugen, etter en takling som ga gult kort til R/F’s Edvard Tofthagen.

Enveiskjøring

Frons trener oppsummerte 1. omgang med at «vi spiller, de scorer.» Litt overdrevet kanskje, men hjemmelaget var i alle fall effektive.

2. omgang ble som en publikummer fra Fron sa det, «menn mot gutter.» Ringebu/Fåvang virket sterkere, hadde mere pondus, og kjørte ganske enkelt over det unge Fronslaget. Det resulterte i fem nye scoringer, ved Håvard Strandlien, Kai Steine, Daniel Krogh, Hans Ola Kampen og Kjell Husom. Øyvind Gråberg scoret Frons trøstemål etter et kjempeskudd fra 20 meter.

Mye å snakke om

Det var en slagen Fronstrener Jon Terje Bjørke etter kampen. Å tape med sju mål mot en lokal rival er vondt.

– Vi må ta en samling etter kampen. Her er det mye å gripe tak i, sa han like før kampens gode dommer Terje Nordfjæren blåste av.

I Ringebu/Fåvang-leiren var naturlig nok humøret bedre. Trener Kjell Arne Kroken var smørblid og fornøyd.

– I dag vant vi både første- og andreballene. Det har vi trent på siden januar, så det var på tide, smilte han.

Gode veteraner

Ringebu/Fåvang har mange lovende unggutter. Men vi må likevel trekke fram de to veteranene Tormod Haug og Kai Steine. De gikk foran og viste vei, med erfaring og kløkt.

Over 100 tilskuere så kampen. Nok et bevis på at den lokale fotballen fenger. Riktignok 200 færre enn oppgjøret for nokså nøyaktig 30 år siden, som skribenten fant igjen i en gammel utklippsbok. Den gangen vant Fåvang 3-1, etter scoringer av kjente fotballnavn som Thor Lindberg og Terje Voldsrud (2).

Og det var dagens dose med fotballnostalgi …