Det kommer fram i sakspapirene til styremøtet i Nasjonalparkstyret Rondane-Dovre. Styremøtet skal holdes 8. juni, der endelig beslutning saken skal tas.

I innstillinga skrives det at Sødorp sameige og Statens naturoppsyn skal få tilbakemelding på saken fra Nasjonalparkstyret.

Ber om et møte

De skal få tilbakemelding på at styret mener forutsetningen for å gjennomføre hogst i henhold til verneforskrifta ikke ble fulgt. I tillegg kunne brøytinga vært unngått.

– At vegen ble brøyta var svært uheldig i forhold tiltilrettelegging for motorferdsel som ikke var tilknyttet skogsdrift og utgjorde en risiko for forstyrrelse av villreinbukkenes trekk i området, skriver styret.

Til tross for dette blir ikke forholdet anmeldt, med vurdering i at regelverk og retningslinjer kan oppfattes som uklare. Nasjonalparkstyret ønsker også å sette opp bom ved Peer Gynt seterveg, som de tar kostnaden på. Dette er også i tråd med hva sameiget sjøl har ytra ønske om.  Nasjonalparkstyret vil også ta initiativ til et møte med sameige, sammen med veistyret, Mjøsen skog og kommunen.

Hele framlegget til saken kan du lese her.