Og det nye vertskapet er i gang med sesongen. Det vil si de har vært i gang siden påske, men med en liten pause fram til nå.

– Vi fikk en knallstart med det fantastiske påskeværet vi hadde. Det var helt enormt, sier Jang Boswell og slår vidt ut med armene.

Fra Finland

Jang Boswell og kona Jing har tatt turen fra Finland for å overta driften ved Bjørgebu Kafe. Rett overfor vegen for Bjørgebu camping, og noen hundre meter fra Rondablikk Høyfjellshotell mot Rondane-massivet. Bjørgebu framstår som ny etter å ha blitt bygd opp igjen etter en brann for noen år tilbake.

– Lokalene er veldig bra og vi har en stor og flott veranda som er populær blant de gjestene som har vært innom nå i dette fine maiværet. Vi håper og tror på en god sesong og mye trafikk hele sommeren og høsten. Det er spennende med alle de gjestene som er på campingen og alt hyttefolket som bor i nærheten her. Alle arrangementene som skjer på Kvamsfjellet håper vi også vil bidra til en god drift. Kvamsfjellet trenger så absolutt en egen kafe, sier Jang som er utdannet servitør og administrator ute i kafeen – kona Jing styrer kjøkkenet.

Stor meny

Og menylisten er lang og ikke til å kimse av. Med alt fra kaker og smørbrød til småretter og store hovedretter, teller vi hele 48 valgmuligheter.

– Det kunne vært mer, men vi mener å ha noe å tilby til alle nå, smiler vertskapet.

Og inn døra kommer en representant for en annen kundegruppe vertskapet vil satse på – nemlig lokalbefolkningen. Liv Hølmen fra Kvam har vært her før, og er på hei med vertskapet. Nå stikker hun innom for å kjøpe seg fiskekort for sesongen.

– Jeg håper virkelig at de vil lykkes med å drive Bjørgebu på permanent basis. De har i alle fall fått en god start, og jeg vil skryte av maten de serverer. Peking-suppen er helt fantastisk, forteller Liv.

Ikke bare kafe. Her får du også kjøpt fiskekort og leid båt. Liv Hølmen fra Kvam kjøpte seg sesongkort for fiske på Kvamsfjellet..