- Ouuuuuuu, uler det så smått fra hundegården utenfor Øya Dyreklinikk på Vinstra. Ved porten står en liten Dachs-frøken på 14 uker. Hun finner seg ikke i å måtte stå her, når matmor og dyrlege Kitty Killi Jevne, kommer til syne i døråpningen i den ombygde låven. Denne dagen er det kun gårdens fire faste beboere som henger rundt i hundebarnehagen.

Bredt spekter

I august starter Jevne opp et ukeslangt kurs for hundeeiere - med innlagt triathlon!

- Det er et litt annerledes hundekurs, med mål om folk skal kose seg sammen med hundene sine og lære noe nytt. Såvidt jeg har sett, har det foreløpig ikke vært arrangert noe tilsvarende. Folk skal kunne dyrke det å drive med hund som en hobby. De vil lære å trene hunden, i kondisjon, sporing og lydighet. Med på laget har hun tre medarbeidere.

Når hundene er fornøyd for dagen, kan eierne være med på aktiviteter som ikke involverer firbeinte, som fjellyoga og rafting.

«Lavterskel» triatlon

- I tillegg planlegger vi å arrangere triatlon for hund og eier på Gålå, med 100 meter svømming, to kilometer løp, muligens på Valsfjell, og tre kilometer sykling. Så håper vi også å få til barmarkskjøring for unger.

Til forskjell i andre tilsvarende arrangementer, skal ikke dette bestå av topptrente atleter, forsikrer Jevne.

- Det skal være lavterskel, alle kan være med. Det er mest for å vise at det er mye du kan gjøre, for å trene sammen med hunden din!