Og den markante lederen benytta anledningen til å komme med et budskap til fylkespolitierne og administrasjonen, som var tilstede på avslutningsarrangementet på Lillehammer torsdag.

- Så mye kjekk ungdom

For blant de mange som sto på scenen, var elever fra musikk- og danselinja ved Vinstra vidaregåande skule invitert. Av hedersgjesten sjøl.

- Det var jeg som hadde ønske om at disse elevene skulle komme. Til dere fylkespolitikere, alt kan ikke ligge på Lillehammer eller Gjøvik. Vi må ha gode skoletilbud ute i distrikta også. Fortsett med å gi disse elevene et godt skoletilbud, var budskapet hans, før han la til:

- Til dere som irriterer dere over ungdommen. Det har aldri vært så mye kjekk ungdom som nå, vær klar over det.

Karismatisk leder

Rundt 250 gjester fra hele distriktet var samla i lokalene til Trygg Trafikk på Lillehammer under markeringa.

Og hedersgjest var Ringen, som nå går over i pensjonsistenes rekker. Eller bare delvis,han skal fortsette å arbeide noen prosent. For det er ikke lett for en som har brukt nesten hele livet sitt på å engasjere seg for trafikksikkerhet på mange plan, og slippe helt taket.

På markeringa var det mange som holdt taler, og det mangla ikke på lovord om den karismatiske lederen, som har markert seg som en ildsjel med stort engasjement, spesielt for og mot ungdom.

David Tofthagen er forøvrig ansatt i Ringens stilling.