Hundorp musikklag slår på stortromma når de inviterer til gratis sommerkonsert

Hundorp musikklag har en variert meny på programmet når de arrangerer den tradisjonsrike sommerkonserten søndag.

Hundorp Musikklag holder søndag sin sommerkonsert i Lidarende på Sør-Fron. Den eldste i korpset er Per Nordby på 87 år, mens Maud Haverstadløkken er den yngste på 18 år. I midten er dirigent Liv Bjerke.  Foto: Privat

Nyheter

Tema for årets sommerkonsert er «Musikkorpsets år», noe som feires stort over hele landet. Søndag er det musikklaget på Hundorp som markerer dette, i bygdahuset Lidarende. Det er gratis inngang og servering av mat, men hovedretten er det korpset selv som byr på.

– Vi skal framføre et variert utvalg av typisk musikk spilt av et vanlig amatørkorps som oss. Vi starter med Valdresmarsjen, som ble kåra til Norges nasjonalmarsj i forbindelse med Musikkorpsets år, forteller dirigent Liv Bjerke.

Hundorp Musikklag byr på gratis konsert, med servering av variert meny fra scenen, og også med servering av mat og drikke. Bildet er tatt 1. mai i år.  Foto: Privat

Ønskjer fleire forslag på design

Kvam får eigen genser: - Kanskje kan den bli like populær som Mariusgenseren?

Ei gruppe i Kvam er i full gang med å sjå på kva for mønster som kan passe på ein eigen genser for bygda. Men dei vil gjerne ha fleire forslag til motiv.

 

God integrering

På programmet står også filmmusikk, tradisjonell folketone, norsk popmusikk og typisk gatemarsjer. For første gang skal det også framføres et rent slagverknummer, og korpset byr også på egen blåsekvintett.

– For å sikre framtida, har vi et tett samarbeid med skolemusikken. Fra Harpefoss skolemusikk kommer to talentfulle aspiranter, som er ti år. Ove August Fosse Ramstad skal spille et stykke på trompet og Adrian Tomczak på klarinett, forteller Bjerke, som også prater varmt om intergrering.

– Vi har med oss folk fra ulike nasjoner. Adrian Tomczak er polsk. Hans deltagelse i skolemusikken fører til at hele familien blir kjent med bygda og en sterk norsk tradisjon, sier hun.

I tillegg har korpset fått et medlem fra Litauen.

- Giedrius Bit kom til Norge for snart to måneder siden. Han er utdannet slagverker og ble kastet ut i 1. mai-markeringen etter å ha bodd i Sør-Fron i 14 dager. 17. mai synes han var helt spesiell. Maken til feiring, glede og samhold hadde han aldri tidligere opplevd, forteller en fornøyd dirigent.

De to yngste aktørene som deltar på konserten, Ove August Fosse Ramstad og Adrian Tomczak. De er aspiranter i Harpefoss Skulemusikk.  Foto: Privat

Vil redusere matsvinn

Bakeri bruker app for å selge «rester»

Ødegarden Bakeri & Konditori er en av flere bedrifter som selger unna ferskvarer på slutten av dagen – via en app.

 

Korpshistorie

Musikklagets eldste er forøvrig Per Nordby på 88 år.

- Dette er med på å holde meg i live, sier Nordby, som øver hver dag og aldri hopper over en fellesøvelse.

Ikke bare blir det musikk og mat på Lidarende søndag. Bjerke vil ogå fortelle litt om den nasjonale musikkhistorien. Hundorp Musikklag ble førøvrig etablert i 1899.

Bjerle og de andre i korpset håper mange tar turen til Lidarende søndag.