Arne har jobbet på Coop i 41 år, hvorav 33 år i Skåbu, og deler prisen med Anne Gillebo. Hun har bortimot like lang fartstid i butikk som Arne. Men nå tar vi en på tomannshånd-prat med Arne, slik denne avismalen er lagt opp til og grafisk konstruert.Anne skal vi komme tilbake til ved en senere anledning - det lover vi.

- Ser vi tilbake i tid så har det vært flere dagligvarebutikker i Skåbu. Men fra slutten av 90-tallet, ble Coop, eller Samvirkelaget som mange fortsatt sier, alene i Skåbu. Så hvordan går det med butikkdriften?

- Det går bra. Vi har en jamn omsetning gjennom hele året utenom påske og juli, i juli dobler vi omsetningen og i påsken femdobles den. At vi har har søndagsåpent, og faktisk stengt kun på søndagene 1. påskedag og 1. pinsedag, bidrar også til at det blir pluss i bunnlinja.

– Mange var skeptiske til flyttingen fra det gamle samvirkelagsbygget i sentrum av Skåbu og inn i Krogenæs-bygget. Hva var din holdning til det?

– Det var et sårt tema for mange, og det skjønner jeg Men, det er ikke til å stikke under stol, at lokalene var gamle og slitt. Vi har fått bedre lokaler nå, og sett i ettertid, så er det som nå skjer med Samvirkelagsbygget en veldig god løsning for Skåbu.

– Hvor viktig er Coop for Skåbu?

– Alle bedrifter og institusjoner i Skåbu er like viktige for for bygda. Vår rolle er i en særstilling fordi vi er den eneste dagligvarebutikken. Og det sier seg vel selv at Skåbu uten en dagligvarebutikk, er utenkelig. Nettopp det bidrar nok til at vi sju som jobber på Coop i Skåbu tenker positivt og står på litt ekstra.

– Du er født i Sorperoa. Hvordan havnet du i Skåbu?

– Først og fremst så ble jobben i Skåbu ledig, jeg søkte, og fikk den.Riktignok har familien fiskebu «inni vatnom», og det har blitt mange turer dit, men mine år som fotballspiller på Tverrbygda på slutten av 70-tallet, gjorde sitt til at jeg fikk gode bånd til Tverbygda, Kvikne og Skåbu - kjerring til og med! Så siden 1985 har jeg vært her, og hus ble bygd i 1989.

– Mens vi er inne på fotball. Det nærmer seg VM i fotball. Hvem vinner?

– Åhhh ... Det er håpløst å gjette. Jeg håper selvfølgelig at England kommer langt og at Hareide gjør det samme med Danmark. Brasil, og alle landslag med sine fantastiske Liverpool-spillere, vil nok også vær med i kampen om trofeet. Jeg gleder meg skikkelig. Det blir garantert noen saftige fotballdiskusjoner på butikken med de mange fortballinteresserte skåbyggingene.

– Du er blitt 61 år. Hvor lenge har du tenkt å holde på som butikksjef på Coop i Skåbu?

– Jeg holder meg i rimelig god form. Går toppturer, lange skiturer og liker å driv med terrengsykling. Så planen er i alle fall å holde på minst til jeg blir 67 år. Om jeg får lov da - det er vel ikke bare jeg som bestemmer det. Men jeg trives i jobben, og prisen vi fikk fra bygdautvalget, viser i alle fall at folk i bygda setter pris på jobben vii gjør. Det betyr mye for oss alle sammen.