Kunstverket skal hentes og bringes til Kvam i løpet av kommende uke.

Ved Abaris

Der skal det få sin plass ved Abaris Consulting sine lokaler – rett ved der det mye omtalte kunstverket i «Prosjekt Veiskille» var plassert. Det er også firmaet Abaris som står bak utplasseringen.

-Abaris skal låne kunstverket i sommer. Vi har inngått avtale om at "Ironic Man" skal stå utenfor vårt lokale fra midten av juni til midten av oktober. Vi mener at jernroboten representerer oss godt ved at vi jobber mye med digitalisering innen landbruket, sier Lars Tungen, daglig leder hos Abaris Consulting.

Det er kunstneren Kenneth Refvik som er opphavsmann til kunstverket. Kenneth Refvik er en fargeblind billedkunstner, skulptør, musiker, kulturarbeider, arrangør og musikkprodusent.

«Ironic Man»

- «Ironic Man» er inspirert av arbeideren i bevegelse, den som klør seg i hodet, pløyer jorda bak seg, og trekker og graver seg fremover med skarpt fokus. Arbeideren appellerer til viljen i mennesket, og viljen til å skape, uten å egentlig forstå hva det er en holder på med, eller hvordan det blir, før i retrospekt, og mens veien gås, informerer kunstner Refvik. Det er mange likhetstrekk mellom dette kunstverket og det omdiskuterte som ble fjernet. Begge blir til undervegs. Kenneth Refvik arbeider i Moss/Larkollen og har flere prosjekter som stadig tar mer form, uten å egentlig vite hundre prosent hva det er han holder på med.

Kunstneren Kenneth Refvik.