Siden byggestarten i april har snekkerne hos utbygger Stenumgård Bygg AS holdt trykket oppe. Allerede nå ser fåvangingene hvordan bygget vil se ut og hvor stor plass det vil ta.

Grunnflate på 300

Bygget rommer i alt sju leiligheter i forskjellig størrelse, og bare to leiligheter står i dag ledige. De fem første ble solgt temmelig kjapt og viser at interessen og behovet for sentrumsnære leiligheter er til stede.

– Vi har forskjellig størrelse på leilighetene som er mellom 51 og 105 kvadratmeter. Totalt har bygget en grunnflate på 300 kvadratmeter og er i to etasjer. Det er de to minste leilighetene i første etasje som fortsatt er ledige, forteller daglig leder i Stenumgård Bygg AS. Trond Stenumgård.

Ikke eget grøntareal

Bygget får fire leiligheter på bakkenivå mens det blir tre leiligheter i andre etasjen. De som må opp en etasje får både trapper og heis, og alle får hver sin uteplass og veranda. Hele bygget er en trekonstruksjon med noen ståldragere. Hver leilighet blir brannsikret. Hver beboer får sin egen parkeringsplass ved huset, der noen får car port.

– Det blir ikke eget grøntareal i tilknytning til bygget da vi valgte å prioritere så mye byggeareal som mulig. Men Nesseskogen park ligger bare 50 meter unna og kan benyttes som «hage» og oppholdsrom i frisk luft for de som ønsker det, sier Stenumgård.

Lettvint: Amund Sønsteli og kona Judy har kjøpt seg leilighet og ser fram til en lettvinn hverdag, uten å tenke på vedlikehold og stell av hus og hage. Foto: Ole Maurits Nybakken

Lettere hverdag

Årsaken til å flytte fra eget hus og til lettstelt leilighet er hos mange at de vil og har behov for å slippe vedlikehold og arbeid med eget hus og hage. Her får beboerne alt de ønsker seg i kort gåavstand til alt fra matbutikker, kafe’, helsehus og treningssenter.

Amund Sønsteli fra Fåvang er en av dem som har kjøpt leilighet av Stenumgård Bygg AS. Han og kona Judy føler vedlikehold og stell av hus og hage som tungt, og vil ha en lettere og mindre arbeidsom hverdag.

– Judy er blitt handicapet etter sykdom og sjøl har jeg også blitt syk så vi valgte å skaffe oss leilighet der vi slipper unna alt arbeid og tanker om stell og vedlikehold. Vi har nok tenkt på leilighet en stund og har vurdert andre alternativer enn Fåvang, men det er her vi har bodd og her har vi nettverket vårt, forteller Amund.

Kort gåavstand

Nå har de kjøpt leilighet på bakkenivå og har kort gåavstand til alt de behøver av dagligdagse ærender. Den «gamle» politikeren er fortsatt aktiv er sitter i dag som leder i utvalget for plan og tekniske saker i Ringebu kommune. Han har ivret for fortetting av sentrum i mange år og ser nå resultater i praksis.

– Vi trenger folk og bedrifter som tør å satse og setter prosjekter ut i livet slik det er gjort her, sier Amund.