- Det må sies at det er mer i dette huset enn trapp!

Ordfører Arne Fossmo fremkalte latter i publikummet da det torsdag var duka for åpning av både trapp og innovasjonssenter i Ringebu. Det hele ble åpnet av Kari Hanne Rudrud, som framførte i trappa, og som ved alle offisielle arrangementer, vanket deretter taler og snorklipping.

- Vi ser mange muligheter og oppfordrer folk til å bruke huset nærmest hele døgnet, sa Fossmo til de frammøtte. Han benyttet anledningen til å få takket alle involverte for innsatsen, også media.

- Helheten gir utvikling

- Vi har fått svært mye spalteplass i media, ei uvurderlig god reklame for oss. Gudene veit hvor mange ganger vi har vært omtalt i forbindelse med trappa, men for oss har det vært bra markedsføring, sa Fossmo.

Ordføreren ymtet også spøkefullt frampå at trappa muligens kan bli mer besøkt enn det kunsten i Kvam har vært.

Bygningen i Ringebu sentrum huser både bibliotek, som ble åpna i fjor høst, og innovasjonssenteret, et kontorfellesskap med plass for både faste leietakere og drop-in.

Etasjene bindes sammen av den etter hvert så kjente trappa, som blant annet er finansiert med stedsutviklingsmidler fra Oppland fylkeskommune. Totalprisen er omtrent to millioner kroner.

- Ei trapp aleine er ikke regional utvikling, men det er helheten i dette huset som gir regional utvikling, og skaper aktivitet i Ringebu. Jeg vet at dette har blitt lagt merke til mange steder, og det er nok ikke bare på grunn av en trapp, sa fylkesordfører Even Aleksander Hagen i sin tale.

Nysgjerrige på resultatet

Etter snorklippinga, fikk de frammøtte ta lokalene i nærmere øyesyn.

- Jeg har vært her og smugkikka litt før, men det er veldig artig å få se hvordan det har blitt og den ferdige trappa, sier Gerd Steig. Hun og Margaret Mingay Eggen har satt skjeen i nok et kjennetegn ved offisielle åpninger; marsipankaka.

- Jeg har fulgt med på bygginga og syns det er artig. Da jeg fikk høre at det skulle åpnes måtte jeg se. Den var veldig flott, det blir spennende å se hvordan den fungerer, og om den får de gode effektene man håper på, sier Eggen.

I den andre enden av lokalet står en liten gjeng med folk som er ganske så godt kjent i lokalene.

- Kjempefine kontorlokaler, som gjør noe med motivasjonen å jobbe her, sier Åse Berge Isum, som jobber i bedriftshelsetjenesten FriskHMS.

- Trapp er trapp

Hun benytter også muligheten til å ytre et ønske om at trappa skal bli et frisklivstiltak og at folk kan gå opp og ned flere ganger daglig.

- Det var på tide med åpning, det har gått bortimot halvannet året siden de første kom, sier Oddleif Ringlund, Gudbrandsdalsmusea, avdeling Midtdalsarkivet.

De som jobber på huset bruker gjerne ei anna trapp for å komme opp fra parkeringsplassen bak bygningen. Ringlund lar seg ikke affisere i særlig grad av tretrappa.

- Trapp er trapp!

Kari Hanne Rudrud gjorde en musikalsk entre, i den etter hvert så kjente tretrappa. Foto: Silje Josten Lien