Slik vil midtdøler se det nye fylkesvåpenet

Skog og elv? Eller kanskje Mjøsas hvite svane, eventuelt noe helt annet? Nye Innlandet fylkeskommune trenger nytt våpenskjold, og mange har bidratt i konkurransen denne våren.

Variasjon: Fem midtdøler har sendt inn ett eller flere forslag til nytt fylkesvåpen for Innlandet. 

Nyheter

1. januar 2020 opphører dagens to fylker og blir den nye Innlandet fylkeskommune. I forbindelse med sammenslåingen, er det en rekke ting som må endres på, herunder fylkesvåpenet.

Denne våren har begge fylkeskommunene samlet inn forslag til nytt design og det har med jevne mellomrom dukka opp forslag, noen mer humoristiske enn andre. 31. mai gikk fristen for å levere inn ut og denne uka ble alle forslagene, 162 i tallet, lagt ut. Se dem her.

En jury vil nå vurdere innspillene som har kommet inn, og ta de de oppfatter som gode og interessante videre. Tre grafiske byråer er spurt om å utforme det nye fylkesvåpenet, basert på forslagene, blant dem Krible design på Vinstra.

Fylkestingene avgjør til slutt hvilket forslag som «vinner» i oktober.

Dagens versjoner er begge grønne, prydet av en mogop i Oppland og tre barkespader i Hedmark. En god del av de innsendte bidragene har videreført grønnfargen, men det er også felre som har gått helt vekk fra dagens bakgrunnsfarge.