Tirsdag skal kommunestyret i Sør-Fron behandle reguleringsplanen for BKB4 på Gålå for tredje gang.

I mai fattet Fylkesmannen i Oppland vedtak om at reguleringsplanen måtte behandles på nytt i kommunen. Planen var vedtatt i kommunestyret 19. desember 2017, men hytteeiere og velforeninger klaget på vedtaket.

Ny vurdering

Fylkesmannen konkluderte med at det heftet feil ved kommunens samlede begrunnelse, som en ikke kunne utelukke kunne ha hatt betydning for vedtakets innhold.

Dermed gikk ballen tilbake til kommunen, som 25. mai ba om innspill til et notat som omhandler detaljregulering av trafikk og atkomst i det aktuelle området. Her har kommunen gjort en ny vurdering av dette, etter tilbakemeldingen fra Fylkesmannen.

Bak utbygginga står Gålå Eiendom, med Pål-Egil Rønn i spissen. Planforslaget er utarbeida av Structor Lillehammer AS.

I april meldte Gålå Eiendom om at grunnarbeidet på det nye hyttefeltet var i gang. Totalt er det prosjektert 50 tomter, 42 til fritidsformål og åtte ment for utleie. Utleietomtene er tiltenkt atkomst via vegstrekninga Bøygen, mens de andre tomtene er tenkt tilknytta Langslåvegen.

Uenige om atkomst

To velforeninger og flere enkeltpersoner har kommet med merknader til kommunens notat fra 25. mai.

Langslåvegen er vurdert som mest aktuell av både kommune og utbygger. Hytteeiere har i flere runder tidligere påpekt sider ved prosjekteringa som de mener ikke holder mål, men det er er altså spørsmålet om atkomst til de nye tomtene som har skapt mest debatt.

Saken kommer opp for kommunestyret tirsdag kveld.