– Det er fint med en arena der en får møte andre. Vi er jo nesten naboer og gutta går i samme barnehage, men likevel har vi ikke fått møttes utenom. Hverdagen er travel og så blir det liksom ikke noe mer.

Kari Finstad napper et vannmelonskall ut av munnen på Aadne (nesten to år), før han løper bort til peisen sammen med jevngamle Adam Ibrahim. Ved siden av diskuterer Ole Petter Lindsø fiskemuligheter med Sozda og Yassin Ibrahim.

Flere vil være med

De to familiene er deltakere i et nytt prosjekt i regi av Frivilligsentralen i Nord-Fron, der hensikten er å «koble» nordmenn og innvandrere, som kanskje ikke ville møttes ellers.

Denne uka møttes deltakerne i Gammelbanken på Vinstra. I første runde er to familier og fire enkeltpersoner med på «piloten».

– Vi ble inspirert av en annen frivilligsentral og tester det ut med tre grupper nå, forteller leder Laila Fjellseth.

Flere meldte sin interesse da frivilligsentralen etterlyste deltakere.

– Vi måtte begrense litt i første omgang, men jeg håper jo at dette fungerer godt og at flere vil bli med etter hvert, sier Fjellseth.

Minst fem møter

Deltakerne er delvis kobla på bakgrunn av interesser, slik at de har et grunnlag å starte med. Prosjektet vil pågå til oktober, så vil erfaringene herfra bli avgjørende for en eventuell videreføring.

– Det skal være uformelt, de forplikter seg kun til å møtes fem ganger, hvorav to av møtene foregår her på huset. Så er det opp til dem om de vil fortsette å møtes utover det, sier Fjellseth.

Ole Petter Lindsø og Kari Finstad er nesten naboer med Sozda og Yassin Ibrahim, men de har hatt liten kontakt. Før nå. Foto: Silje Josten Lien