Det nye hyttefeltet på Gålå, med det noe kryptiske navnet BKB 4, har generert mye engasjement blant hyttefolk i området. Tirsdag fikk kommunestyret i Sør-Fron saken på bordet for tredje gang.

To forslag på bordet

I mai fattet Fylkesmannen i Oppland vedtak om at reguleringsplanen måtte behandles på nytt. Planen var vedtatt i kommunestyret 19. desember 2017, men hytteeiere og velforeninger klaget på vedtaket.

Fylkesmannen konkluderte med at det heftet feil ved kommunens samlede begrunnelse, som en ikke kunne utelukke kunne ha hatt betydning for vedtakets innhold.

Dermed gikk ballen tilbake til kommunen, som så ba om innspill til et notat som omhandlet detaljregulering av trafikk og atkomst i det aktuelle området.

Enstemmig vedtatt

Administrasjonen hadde forberedt to forslag til vedtak til tirsdagens møte. Det opprinnelige, med endringer i vegbredde (i forbindelse med møteplasser og ellers) og en presisering av fri ferdselsrett utenom inngjerda areal, og et annet alternativ, der 25 av de 42 fritidseiendommene ville få innkjøring via Bøygen.

Et endra vedtak ville utløse behov for en ny høringsrunde og også kreve en rekke nye avklaringer.

– De som klager har lov til å bli engasjert. Men vi har tidligere vedtatt en plan, som er godt gjennomarbeida. I mitt hode er det bare ett alternativ, sa varaordfører, og ordstyrer, Jon Suleng, under møtet.

Det vanket ingen motforestillinger i salen, så forslaget ble til slutt enstemmig vedtatt.

50 tomter

I april meldte Gålå Eiendom om at grunnarbeidet på det nye hyttefeltet var i gang. Totalt er det prosjektert 50 tomter, 42 til fritidsformål og åtte ment for utleie.

To velforeninger og flere enkeltpersoner hadde merknader til kommunens notat fra 25. mai. Langslåvegen er vurdert som mest aktuell av både kommune og utbygger. Hytteeiere har i flere runder tidligere påpekt sider ved prosjekteringa som de mener ikke holder mål, men det er altså spørsmålet om atkomst til de nye tomtene som har skapt mest debatt.

Det nye hyttefeltet på Gålå har vært gjenstand for flere runder med behandling, både politisk og administrativt.