For 18. året på rad, fylles Ringebu stavkirke opp med ulike artister og musikere i fellesferien.

Duo åpner ballet

– Jeg tror vi er blitt flinkere til å lage varierte sommerkonserter, sier Lena Gallatin Løsnesløkken.

Hver søndag kveld i juli dukker nye ansikter opp, og først ut er Iver Kleive og Sondre Bratland. Kleive er kjent for å kombinere kirkemusikk og norsk folkemusikktradisjon med jazz, pop, rock og samtidsmusikk. Med på scenen er folkesanger Bratland. Han har samlet religiøse folketoner og formidlet folkemusikken i ei årrekke.

Americana og folkemusikk

Country- og americanabandet Darling West, bestående av Kjetil Steensnæs, Tor Egil og Mari Kreken, har gjort seg kjent langt utenfor Norges grenser og har blant annet spilt på bransjefestivalen South By Southwest i USA. Denne våren slapp bandet sitt tredje album og utover året venter turnévirksomhet både i Norge og utenlands.

En oppvekst preget av russisk folkemusikk og vestlig kunstmusikk har satt sitt preg på musikk og sang hos den tredje artisten. Solfrid Molland har, på reiser som gatemusikant i Europa, lært av rom-musikere, og skrevet musikk inspirert av katedraler hun så underveis. Ola Kjorstad fra Sør-Fron blir med som gjestemusiker underveis.

Sist ut er fåvanging og fiolinist Elisabeth Sigrid Lie. Til daglig jobber hun som frilansmusiker i blant annet Kringkastingsorkesteret og Oslo-Filharmonien. Nylig fikk hun Spellemannpris med gruppa «Ensemble Ernst». Denne kvelden har Lie med seg Gunnar Hauge og Ingfrid Breie Nyhus.

Planlegger neste år

– Det er ekstra kjekt å få med Lie, som har vokt opp på Losna. Vi ønsker å dra hjem noen av de musikerne som er gnaske store, men som folk kanskje ikke kjenner så godt til, sier Løsnesløkken.

Hun håper at flere sambygdinger tar turen.

– Kanskje kan vi få med flere lokale i år, i tillegg til yngre konsertgjengere? spør Løsnesløkken, som allerede har neste års arrangement på blokka.

– Vi er allerede i gang med å planlegge neste års program!

Elisabeth Lie tar turen til hjembygda for å holde konsert. Foto: Ensemble Ernst